KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Kinek-mit? Ajándékötletek Karácsonyra 2.

2008.11.12. 11:00 :: Laurendilla

Sokan kérdezik tőlem mit vegyenek szeretteiknek. Bár sokszor nem tudok személyes ajándékot mondani, de ha az illető pár mondatban mesél az ajándékozottról általában eszembe jut valami.

"A karácsony nem az örökkévalóság ünnepe, hanem az otthon egy darabkája, amelyet a szívünkbe zártunk."

És erről az idézetről nekem mindig az jut eszembe, hogy többet jelent néhány apróság mit a több tízezres ajándékok. Persze van, amikor ez az ajándék egy használati tárgy - monjuk egy kiszuperált vasaló helyett egy új. Ami megkönnyíti a háziasszony mindennapjait. Az előző bejegyzésemben, kertbarátoknak, és mécses-gyertya mániásoknak ajánlottam egy mécsestartó dínótojást. Egyébként számos változata és formája (házikó, karácsonyfa, gömb, stb.) kapható kisebb és nagyobb, natúr és színes változatban az egyes kézműveseknél vagy kertészeti áruházakban. Az ajándék talán mindkét nemnek kiváló lehet, mégis most azoknak próbálok segíteni akik a "férfi ajándékok"-ban bizonytalanabbak egy kicsit.

Ajándékok Férfiaknak

Kicsit fura lehet a csoportosítás de több oldalról kell megközelíteni, hogy mire is vágyhat egy férfi. Mert ugye van a barkácsolós férfi - aki minden hasznos dolognak örülni tud. A barkácsolós férfi fúr, farag, kalapál - mindig talál valami javítani átalakítani valót, ha nem akkor keres. Ennek is vannak fokozati. Akad olyan is aki ugyan nem barkács mániás de szereti és megcsinálja az otthoni fabrikálós feladatokat. Nekik javasolnék a teljesség igénye nélkül: védősisakot - nagyon mókás ajádnék akkor is ha nem dolgozik építkezésen, lézeres vízmérték, műanyag szerszámosláda - üres - azt telepakolhatja, balta - tudom, hogy bizarr de akinek van vegyes tüzelésű kazánja vagy kandallója higgye el hogy imádni fogja a férfi. Ha tehetjük ne a 2e forintosat vegyük meg, vannak nagyon komoly német minőségi termékek, igaz hogy 8-10e de egy életre szóló baltával lephetjük meg. Jaaaa!! és igen, kérjük el a balta jelképes árát (mondjuk 100ft) mert szúró, vágó, éles dolgot nem illik ajándékozni!! Ügyesebbek varrhatnak derékra csatolható szerszám tartót is.

Vannak aztán a barkácsolástól mentes férfiak aki ellenben informatika vagy hifi mániásak: nekik teljesen egyszerű a választás mert minden ami kapcsol, távirányít, vagy hallgatható és ezen belül állítható az jó lesz. Akár bohókás web kamera, akár univerzális távkapcsoló vagy távirányítóknak vart, fotel karfájára tehető tartó!!! esetleg képernyőt védő vicces huzat, sapka - ez is megvarrható - biztosan örülni fog az illető.

Mit vegyünk ha férjünk, barátunk, apósunk, vagy sógorunk netán autó mániás??? A válasz megint csak egyszerű - bármit csak az autóhoz kötődjön. Illatósító szett - több darabos, dohányzóknak vagy fenyőillatot kedvelőknek. Az autós albumok is mindig nyerők. A kényelmi szempontokat se hanyagoljuk el - fűthető vagy masszírozós üléspárna, van olyan is ami mindkettőt tudja. Hogy megint egy kis varrós ötlet is legyen - csomagtartóba aljába való "szőnyeg" (csak le kell mérni a pontos csomagtartó méretét - és formáját) ez könnyen kivehető és bármi szállítható az autóban nem koszol, vagy max. a megvarrt szőnyeget, ami viszont kivehető és mosható.

Nem marad már sok kategória de van még egy-két érdekes hobbi is. Mert ugyebár ott a vadász, a horgász, no meg a madarász :)))))))))) Nekik érdemes kukacot, csalit, horgot, zsineget, szerszámos ládát, kalapot, halat, vadat, madart - vagy ilyen mintás anyagokból varrni, ülőpárnát, vadászos faliképet, kandalló elé "szőnyeget" vagy szúnyogot :))) esetleg terítőt varrni a karácsonyi asztalra, hogy lássa a kedves férfi az ő bogarai is megférnek az ünnepi vacsora mellett.

Remélem segítettem néhány új ötlettel, de ne feledjük, sokszor az is megoldásra vezethet, ha egyszerűen megkérdezzük az illetőt mit szeretne kapni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: info karácsony ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr37764891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása