KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Mindennapi kenyerünk

2009.03.16. 10:24 :: Laurendilla

Végre kiderült, hogy mitől is jöttek elő rajtam az apró pici kiütések és hogy mitől viszketett mind, minha csalánnal vertek volna naphosszat. Többszöri nekifutással ugyan, több orvos és több vélemény után a budai allergiaközpontban adták meg a végső választ. Lisztérzékeny vagyok. Azaz se búzaliszt, se rozsliszt, nem jöhet szóba, és kenyér, kifli, zsömle, sajtos croissant meg társai is a tiltott listára kerültek nagy bánatomra. Hát akkor mit is ehet az ember? Teljes kiörlésű dolgokat - persze szigorúan mindenből csak nagyon kicsit, illetve gluténentes termékeket amik ugyan egy vagyonba kerülnek és még az izük is pocsék.

Hm... nos ilyenkor jut oda az ember, hogy kenyeret süt. Az eslő próbálkozásom nem igazán sikerült. A kenyérsűtő (Iza barátnőmtől kaptam kölcsönbe - me' ugye minek vegyek ha ő úgy sem használja) profi, a liszt is tökéletes volt és a hozzáadott anyagok is (víz, tej, élesztő, stb.) a végeredmény mégis ehetetlen. A közepe ugyanis nem sült át teljesen. Szóval van még  mit gyakorolni, szerencsére nem extrém mennyiségű alapanyagot pazaroltam el. Most több receptet is letöltöttem netről, illetve kaptam egyet a gluténmentes liszthez is. Ma este újabb próbálkozás, remélhetőleg ehető (arányaiban megfelelő és jól átsült kenyér) végeredménnyel.

2 komment

Címkék: kenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr921005052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyafkamacska 2009.03.16. 13:01:49

Vigyázat!
Ha valóban lisztérzékeny, azaz cöliákiás vagy akkor teljeskiőrlésű dolgokat se ehetsz. Se kicsit, se semennyit! Még olyasmit se, ami nyomokban tartalmaz glutént.
Van egy nagyon jó honlap, rengeteg használható recepttel, segítőkész fórumozókkal:
www.liszterzekeny.hu

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2009.03.16. 14:34:09

Nyafkamacska! óóó - még csak most tanulom ezt az egész dolgot, köszönöm!! Megyek olvasok, informálódom.
süti beállítások módosítása