KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

JÓTÉKONYSÁGI FELHIVÁSOM

2009.04.27. 13:11 :: Laurendilla

Sokat gondolkodtam azon mit is kezdhetnék az általam vásárolt és kapott, de már elolvasott újságokkal, színes magazinokkal (Nők Lapja, National Geographic, Otthon, Elixír magazin, Joy, Wellness, Lakáskultúra, stb.) azon kívül, hogy a szelektív hulladékgyűjtő papír részlegébe dobom őket.


Aztán eszembe jutott, hogy biztosan akadnának olyanok akik szivesen olvasnák újra a cikkeket, lapozgatnák a színes oldalakat, fejthetnék a ki nem töltött keresztrejtvényeket. Aztán a gondolatokat tett követte, az internet a barátom :))) felkiáltással beütöttem a gugliba az idősek otthona szót. Több oldalt is feldobott, de én egy olyat szerettem volna ami vagy a munkahelyemhez vagy a lakáshoz van közel. Igy egyszerű eljuttatnom ezeket a lapokat. A másik ok, hogy miért az idősek otthonát választottam - sajnos apai nagyszüleim még születésemkor meghaltak (nagymamám szinte közvetlen előtte, nagypapám kicsit utána) ezért őket nem ismerhettem, az anyai Nagymamámat pedig két éve vesztettem el... :(( szóval nekem jelenleg fizikai értelemben nincs Nagyim. Ezért "örökbe fogadok" egy egész otthonra valónyit. :)) Választásom a Vázsonyi Vilmos Idősek Otthonára esett, mert a munkahelyemtől kb. 5 troli megállónyira van, gyorsan és egyszerűen megközelíthető, és kényelmes, főleg ha az ember egy nagy szatyor újsággal van.

Már írtam is egy újságfelajánló mélt az intézmény vezetőjének Görög Tibornének, és köszönettel visszajelzett, hogy elfogadják ezeket a magazinokat.

Kérnék minden kedves olvasómat, hogy gyűjtsétek ti is az újságokat, magazinokat, kidobásra ítélt - de másoknak még szórakoztatást nyújtó lapokat, és szerezzünk örömet velük az időseknek. KÉREM, HOGY AKI TEHETI TEGYE KI KI A BLOGJÁBA EZT A FELHIVÁST,  MAXIMUM NEM EGY HANEM TÖBB IDŐSEK OTTHONÁT IS ELLÁTUNK MAGAZINOKKAL. Azt is vállalom, hogy egy hónapban egyszer, egyeztetett helyen egy jó beszélgetés és egy nagy kapucsínó mellett átveszem tőletek az újságokat és elviszem őket. Ha mindenki csak 2-3 db-ot hozna az már tökéletes lenne, és az sem baj, ha valamelyikből esetleg több példány jön össze. Férfiemberek megunt autós vagy motoros újságjait is szivesen begyűjteném :))))

3 komment

Címkék: jótékony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr711089166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

húsgombóc · http://husgomboc.blog.hu 2009.04.27. 15:33:10

Nagyon jó ötlet. Környékemben is van ilyen otthon.
maple

Silerika 2009.04.27. 19:33:22

Tényleg jó ötlet volt! Az időseknek meg örömet szerzel vele.

lomaquilt 2009.05.04. 16:40:50

Az ötlet jó, de nálunk pl. a szelektivnél az ujságok külön vannak kitéve, aki akarja viszi. A Nők lapja több személy között jár! Sok időst ismerek, akik a kerületi könyvtárba járnak ujságot olvasni. Sajnos a kézimunka ujságjaimat én azoknak ajándékozom, akik azt használják. Más ujságot nem veszünk! Van internet.
süti beállítások módosítása