KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Konyhai innováció

2009.07.09. 09:55 :: Laurendilla

Sajnos nem egyedi dolog, hogy a víz ami a vezetékes hálózatról "jön" a lakásba, enyhén szólva is kifogásolható állapotú. Ez ellen nem nagyon tudtam mit tenni, jelenleg nem tudok több százezret szentelni arra, hogy a teljes rendszer elé beszereltessek egy profi szűrő rendszert, ami az egész lakásba bejövő vizet tisztítaná meg a mindenféle apró szennyeződésektől és a klórtól... viszont egyre inkább zavart, hogy a csapból már nem szivesen vettem vizet, sem leves főzéshez, sem teához de még a gyümölcsök leöblítéséhez sem. Aztán valamelyik nap a szokásos nagybevásárlás alkalmával egy kicsit a műszaki osztályon is elidőztem és belebotlottam egy aranyos víztisztítóba. Nem bonyolult, dupla szűrést tesz lehetővé - egy egyszerűbbet és egy picit komplexebbet. A konyhai csapra szereltem fel :) mert elsődlegesnek tartom a szervezetbe bekerülő víz minőségének javítását. Persze nem mondtam le a teljes rendszeres szűrésről, mert az sem mindegy miben fürdünk... de ez még kicsit várat magára.

Addig is itt ez a klassz kis szűrő az alap 17e és egy új szűrő hozzá 8e... csak hogy arányaiban lássátok mennyivel olcsóbb mint egy nagy rendszer - bááár azt persze csak egyszer kell megvenni... és utána ahhoz is a szűrőket újra, de mindegy :)))))

Szóval 3 állása van, az egyiken csak simán átfolyik rajta a víz (a kissebbik gombócom), a másodikon egy alap szénszűrőn megy keresztül (kisgombóc zuhanyszerű vízsugárral)- ezt használom gyümölcsmosásra, és a harmadik egy kicsit tovább tart (tehát kinyitod a csapot és kb. 2-3 másodperc mire folyni kezd, mert átfolyik még egy szűrő részen- a képen)  ezt meg főzéshez és iváshoz. A víznek teljesen eltűnt a klór szaga, egy kicsit olyan mintha édeskésebb lenne az íze... bár ez lehet hogy csak én képzelem, mindenesetre a fürdőszobai és konyhai csapból kifolyatott (egyforma) pohár víz között, szemmel látható, orral érezhető különbségek vannak... most tényleg vihartempóban elkezdek félretenni a nagy rendszerre, mert látom mennyire más a szűrt víz. Ha ideiglenes, gyors és jó megoldás kell akkor javasolnám mindenkinek hogy próbálja ki. Persze egy bármilyen vízszűrő (pl. Brita kancsó) is tökéletes.

végleges felszerelés, mosogató suvickolás előtti próbaüzem:

 

2 komment · 1 trackback

Címkék: egészség infó

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr151235820

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hasznos Oldalak Víztisztító Témában 2009.12.19. 16:09:23

Are you tervezi, hogy vesz egy víztisztító? Lesz egy üzlet nem elég, és hamarosan megtudja, miért, amikor az online bolt honlapján vagy a terhelés pillanatban, amikor eljut a víztisztító szakasz. Már csak túl sok lehetőség a piacon, és mindegyik egyikü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HyTs 2010.12.21. 09:01:07

Jó napot!
Mi a márkája ennek a tisztítónak?
Hol lehet kapni?
Betétet lehet vásárolni hozzá?
Kösz HyTs

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2010.12.26. 12:22:52

Kedves HyTs!
Ezt a készüléket a Metro áruházban vettük és a betét is megvásárolható. Láttam már MedaiMarkt-ban is :) remélem segítettem.
és a márkája Philips
süti beállítások módosítása