Nem is írok semmit... itt egy csodás recept ami kényelmesen megsüthető addig, eláll (főleg elrejtve, fémdobozban) garantáltan finom
Mézespuszedli
20 dkg méz
20 dkg vaj
10 dkg kr. cukor
1 egész tojás + 2 sárgája (az egyik fehérje – kenéshez)
50 dkg sima liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszer vagy
1 mokkáskanál gyömbérpor
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál reszelt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
A felmelegített mézbe beletesszük a vajat, hogy felolvadjon. Belekeverjük a többi hozzávalót. A masszából diónyi méretűeket teszünk a sütőpapírral kibélelt tepsire. Mindegyik gombócba mandulát vagy diót nyomunk, (el is hagyható) és megkenjük tojásfehérjével (nem kel felverni!) 170 fokon