KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Az első névnap :)

2010.06.17. 15:10 :: Laurendilla

Drága kicsi Lányunknak ma van az első névnapja. És ennek örömére sütöttem egy finomságos kis tortácskát. Ugyan Laura még nem ehet belőle, de a nagyszülők és mi örömmel fogyasztottuk. Nem vagyok egy gasztro blogger, de azért néha én is kísérletezem egy-egy finomsággal. Ma egy mascarpone krémes gyümölcsös finomság készült, csak úgy összedobok valamit elv alapján.

Hozzávalók: 25dkg mascarpone krém, 1 vanília rúd, 20dkg darált dió (Kalifa darált cukrozott),1 marék mandula, 1dl tej, 4 tojás, 4 kanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/3 sütőpor - piskótának és kb. 30 dkg eper.

A mascarponét, a vaníliát, a durvára vágott mandulát, a darált diót összekeverem. Hozzáadok 1dl tejet hogy finom krém állagú legyen ne pedig fogkrémmassza. A tojásfehérjéből kemény habot verek, apránként bele a cukor, majd beleforgatom a sárgákat és végül a sütőporos lisztet. Csak ezt a receptet használom amit Fuki kolléganőmtől tanultam. Ez pont egy gyümölcstorta formányi adag. 160 fokon kb. 25 perc alatt tűpróbáig aranybarnára sül. Nincs is már más dolgunk csak a kihűlt tésztára kenni a krémet és eperrel díszíteni. Aki ennél édesebbet szeret, ajánlok hozzá egy nagy adag tejszínhabot! :D

1 komment

Címkék: gasztro babo

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr632089145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évi voltam 2010.06.22. 14:53:48

Na, végre, hogy megint olvashatlak. Bár nagyon kevés az időm, de figyelek nagyon! :))) puszi nektek
süti beállítások módosítása