KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

RESTART és könyvajánló

2010.12.12. 21:59 :: Laurendilla

Kedveseim!

Ismét itt, ismét kreatív és ismét alkotás. Hamarosan jönnek a képek is és sok jópofa könyv bemutatója is megjelenik majd itt, e hasábok oldalain - amiket jó szívvel ajánlok nektek. Íme egy régebbi, de nagyon aktuális most KARÁCSONY előtt, és ajándéknak is remek. :)

 
Varázslatos díszek, mesés tárgyak
 
A kezemben tartok egy nagyszerű könyvet. Ez is Tildás, szóval már a borítót nézve lelki szemeim előtt látom a vidám nyári eper piros színű kiegészítőket, a bézs szoknyás manólányokat, a rózsaruhás Matrojska babákat és a pufók szárnyas disznókat. Tilda talán Weöres Sándorral egyeztetett mielőtt megalkotta volna ezeket a pufók kis jószágokat. A könyvben látott röfögőket elnézvén azonnal beugrott a gyerekkori élmény, ahogyan a versben Bóbita „szárnyat igéz a malacra”.
 
Ahogy lapozgatok megfogalmazódik bennem egy felismerés, de hiszen ez egy egész évre szóló könyv. Van itt konyha, étkező, kisfiúknak hálószoba berendezés. „Süthetünk” textil muffinokat a magunk varrt kötényben és ebéd után sétálhatunk egyet a ponchónkban. Hidegebb napokra sapkát, kesztyűt, gyapjúfilc párnát és papucsot varrhatunk. Ez a könyv több mint 40 magával ragadó, könnyen elkészíthető ötletet fog át kora nyártól egészen karácsonyig az otthon varázsának kialakításához. Gyakorlott és kezdő varrók egyaránt találnak kedvükre valót.
 
A színek magukkal ragadóak és nyári vidámsággal, a piros összes árnyalatának kavalkádjával lepnek meg minket. Van itt cseresznye, piros-fehér csíkos anyag, egymáshoz simul babarózsaszín és fakómályva, mindezt pedig szegélyezi némi fekete alapon tűzvörös rózsás. Elvarázsolnak minket, hogy a nyarat idéző színekkel a karácsonyi hangulatot is egyedivé tehetjük.
 
A könyvben most is minőségi fotókat, egyszerű fázisrajzokat, lépésről-lépésre megadott leírásokat, érthető munka magyarázatot és méretarányos sablonokat találunk segítségül a kedves ajándékok, dekorációk megvalósításához. A bájos ötletek és egyszerű hatásos technikák segítségével bárki elbűvölő tárgyakat alkothat a konyhától a gyerekszobáig, a lakás minden helyisége számára.
 
Mit is varrjunk? Nem is kérdés, hogy Bóbita szárnyas malaca fogott meg leginkább, ezért ennek leírását adom közre Nektek. Vegyünk egy darab rózsaszínes vagy homok színű anyagot a testnek és vasaljunk rá közbélést –így egyenletesebbnek tűnik majd a malacok teste tömés után. A fülekhez és a lábakhoz nem szükséges megerősíteni az anyagot, ha felakasztható dekorációnak szánjuk. A test hátán hagyott nyíláson át könnyedén kifordítható a malac. Ha olyan figurát szeretnénk, ami megáll, vagy a hátsó lábain ül, akkor a lábak tömésénél használjunk kis fadarabot, ami tartást ad a végtagoknak, így az már elbírja a test súlyát. Tömjük ki picit a szárnyakat is és hímezzük rá a tollszerű varrásvonalakat. Felvarrjuk az állat hátára és ezzel szárnyat igéztünk a malacra, már repülhet is. A szárnyak közé aranyszálat varrhatunk, így fel is akaszthatjuk, vagy épp csak a fésülködő tükör mellé ültetjük őket. Kellemes röptetést a napsütésben, vagy hóesésban!
 
 
 

 

2 komment

Címkék: könyv ajándék

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr772511896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prof. Perselus Piton 2010.12.19. 18:20:56

Ma, kora délután találtam ide, a PET palackos madáretetőn keresztül...azóta olvasok és olvasok és olvasok...
Nagyon tetszik a blog, gratulálok :-))
Ja és kész az etető, a cinkék köszönik szépen :-)

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2010.12.20. 15:39:56

Kedves @prof. Perselus Piton! Igazán örülök, hogy a cinkék köszönik szépen, rájuk is fér ilyen cudar időben :) na meg persze annak is örülök, hogy találtál kedvedre való bejegyzéseket. :D
süti beállítások módosítása