KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Adventi kalendárium

2011.11.16. 12:48 :: Laurendilla

Gondolom sokaknak van kisebb-nagyobb gyermekük. Mindenkinek nagy meglepetés ha egy adventi kalendárium ablakait (esetleg zsákocskáit) decemberben sorra nyitogatva végül a Karácsonyi meglepetésre a karácsonyfa alatt kerül sor. De mit is rejtsünk addig a kalendáriumba. Attól függ mekkora méretű. A zsákosba, és poharasba nagyobb ajándék is belefér.

Az apróságok mellett csokoládét is lehet, de én max. 3-4 darabra korlátoznám a számukat. Legyen inkább minden kis zsebben valami pici meglepetés, gyümölcs, vagy élmény. Itt van néhány példa:

hűtőmágnes, akár saját készítésű

cirkuszi belépőjegy (persze az egész családnak)

mozi belépőjegy (a gyerkőc választhat filmet)

színes kréta, ceruza, filctoll

apró gumilabda, lufik

pici notesz - amibe rajzolhat a színes ceruzákkal (esetleg hegyező is lehet)

mogyoró, mandarin, füge, mazsola (kis zacskóba porciózva)

kislányoknak - hajcsat, hajgumi, hajpánt (textil)

kisfiúknak - kisautó (akár egy sorozat is lehet, ami több darabos)

Az adventi kalendáriumot is elkészíthetjük magunk, egy ötlet. Nagyobb méretű gyufás dobozokat egymás mellé ragasztunk. Dekoráljuk őket színes papírokkal, számokkal, matricákkal, maradék textilekkel, gyöngyökkel vagy bármilyen újra felhasználható anyaggal - egy régebbi csomagoló papír, vagy elszakadt ajándék tasak is megfelel. (ha gyűrött - vasaljuk ki, nem vicc - tényleg ki lehet vasalni nem túl forró vasalóval nem a színoldalról) 24 db gyufás doboz kell. A picikbe szinte semmi sem fér, ezért a nagyobbat ajánlom. Nem nagy beruházás, de jobb ha méretesebb (pl.: Korona hosszú biztonsági gyufa - 70 forint/doboz - fűszernövények vannak rajta) gyufát keresünk. Kiszedjük őket - egy fém dobozban is tárolhatjuk a 2 tucatnyi gyufásdoboz tartalmát. 

Nem feltétlenül kell ilyen csicsásnak lennie, néha a kevesebb több. De ötletadónak mindenesetre megfelel :D

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív karácsony hellókarácsony újrafelhasznált

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr953387018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása