KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

7. és 8. Technikai blokkok

2012.03.09. 18:12 :: Laurendilla

A papírra varrás technikáját egy youtube video alapján néztem végig többször. Bár ott már előre készített paneleken mutatták be a varrást, hogy haladós legyen. Egy dolog azonban nagyon megfogott. Rávasalhatós vetexre varrtak, (vagyis nem ragasztósra - köszi Évi!) egyszerűsítve a folyamatot mivel a papírt a végén nem kell letépkedni a hátoldalról. Hogy erre én eddig nem gondoltam??? Talán mert nem igazán vittem túlzásba ezt a technikát. Amikor pedig nekiálltam volna valaminek, Mártanéni épp akkor mutatta meg egy 2-4cm csíkokból varrt takaróját amit ezzel a technikával készített - akkor borzadtam el, micsoda munka letépkedni a hátoldalt...

A másik technikai blokk a crazy volt. Semmilyen megkötés, semmilyen határ, semmilyen gát. Mindenki olyat varr amilyenhez csak kedve van. Bevallom sok mindent szoktam ezzel a technikával varrni (pl. kisebb szütyőket és nesziket is) de nem szoktam a hagyományos "csicsázást" crazy elemeket használni. Nekem általában már az is elég, hogy több apró darabkából van, szinte összevissza. Én ebben is szeretek nagyjából egy max 2 színnél maradni. De most erőt vettem magamon, hímeztem rá kézzel, géppel (pfff - megint jól el vannak torzulva a gépi mintáim :( sajnos) varrtam rá csipkét és gyöngyöt is. 

3 komment

Címkék: technikai blokk procion

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr164300332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Évi voltam 2012.03.11. 18:56:18

Csak halkan jegyzem, nem ragasztós a vetex, amire varrják, van olyan, amin nincs rag. a vattagyárban szoktam venni. :)

Évi voltam 2012.03.11. 18:57:38

Na, csak az maradt le, hogy nagyon jól mutatnak a festettből. És megint megdöbbent, hogy a gyári és a festett milyen jól elfér egymás mellett. :))))

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2012.03.12. 08:46:37

Évi Drága! na, plááááne :) van olyan is ami nem ragasztós. Vattagyár? Te meg milyen csoda helyekre vagy bejáratós? Dobhatnál egy sms-t ha mész (vagy csak egyszerűen vegyél nekem is és kifizetem :D hehe)
süti beállítások módosítása