KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Karácsonyi menü tervek

2013.12.02. 10:45 :: Laurendilla

Az idén karácsonykor is főzőm a szokásos finomságokat. Lesz halászlé, húsleves, sültek, köretek saláták és lesz lazac is, a halászlevet már 2 nappal előtte megfőzőm, (a sütemények egy részét is: mézes, linzer) mivel lehetetlen egy nap alatt mindent elkészíteni. A lazacot frissen veszem és azt csak a családi igények felmérése után frissen készítem a vacsorához. Nem szeretem ha kiszárad, ha több órát állt, vagy éppen hidegre dermedt, felmelegíteni ugyanis nem igazán lehet jól. Ezért általában frissen készíteni a legjobb, készen van pár perc alatt, utána a hozzá való fokhagymás tejszínes szószt 3 perc elkészíteni. A köretek pedig felforrósodnak a sütőben a lazackészítés ideje alatt. 

Lesz még bejgli, mézeskalács, tiramisu - nem, nem a babapiskótás BORZADÁLY amiben szottyatra ázik a piskóta. Ha igazán jó tiramisut (ejtsd: tiramiszu NEM tiramisu!!!!!!) szeretnétek készíteni venni kell a fáradtságot és rendes vajas kekszet kell keríteni. Teljesen más az állaga, az íze, az élménye - Caronno Pertusella-ban sem csinálják másként. Én ugyanis itt tanultam, Milanotól 15km-re fekvő városkában az olasz barátainktól, sokszor voltam náluk és ez a desszert elmaradhatatlan része a vasárnapnak, az ünnepeknek és a baráti találkozásoknak.

Valami újat azért mégis kipróbálok, talán valami krémlevest - gesztenyét, vagy sütőtököt. Utóbbit már készítettem és ízlett is a szűkebb családnak de a várható 20-30 vendég körében nem biztos hogy mindenkinek tetszeni fog. Kicsit lutrinak érzem. Főételben maradok a hagyományos vonalon: töltött sertéskaraj és köretnek zöldségek, rizs és citromos sült burgonya. :)))))

A dekorációt pedig ennyi előkészítés, sütés, főzés és két gyerkőc mellett azt hiszem szintén leegyszerűsítem. Találtam is egy jó képet inspirációnak, látványos, költséghatékony, újrafelhasznált, szolid és nagyon hangulatos:

asztaldekor.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr305670980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása