KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Mézeskalács

2015.11.09. 16:59 :: Laurendilla

A közelgő ünnepekre tekintettel, már a mézeskalácsokon gondolkodom, és írtam is a mézesekről: ITT , ITT és ITT is. Valahogy imádom amikor a fahéj, szegfűszeg, kardamom és vegyes fűszerek illata belengi a konyhát, a házat az egész utcát :D és mindenkit csak arra buzdítok, hogy süssön mézeskalácsot. A net tele jobbnál-jobb mézes receptekkel, mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet. Vannak hagyományos, reform és ételallergiásoknak szánt receptek is. Tudom, először macerásnak tűnik és idő igényesnek, de a legtöbb recept finom puha mézest ígér, amit fém dobozokba töltve elrakhatunk. Érdemes előre megsütni őket és Karácsony előtti utolsó "pillanatokban" feldíszíteni.

A mázhoz én 40g tojásfehérjét (általában egy nagy méretű L-es tojás) és 20 dkg alaposat átszitált porcukrot keverek, amibe a végén 1 kiskanál almaecetet teszek. Szép fényes, könnyen írókázható fixre száradó mázat kapunk belőle.

Inspirációért pedig elég megnézni a Pinterestet.... hát nem gyönyörűek?? :D

gingerbread.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro karácsony mézeskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr968065396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása