KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Karácsonyi előkészületek 5 - Mit csináljak közben a Férjemmel? (Párommal)

2009.12.12. 10:35 :: Laurendilla

Talán jobb előbb mintsem később. Már csak szűk 2 hét van hátra, így jobb ha már most felkészítjük a férfiakat is az esetleges teendőkre. Adjunk feladatokat a pároknak is, így elkerülhető a "te csak lógatod a lábad, én meg kihajtom a belem" - vita szenteste.

1. Nem gondolatolvasó egy férfi sem. Jobb ha pontos információkat adunk, mert a burkolt célzásokból sem értenek - tisztelet a kivételeknek :)) Tehát mondjuk ki határozottan, hogy segítsen a porszívózásban, vigye ki a szemetet, menjen szerezzen be új égősort, stb.

2. Egyszerre csak egy feladatot adjunk, de persze lehet egy mini listát írni, kitenni a hűtőre és olyan sorrendben csinálhatja ahogy neki kedve van. A lényeg hogy húzza ki ha már végzett valamelyikkel és törekedjen az összes elvégzésére.

3. A férfiak (mert hát mégis csak a FÉRFI-ról van szó) inkább kevés de FONTOS feladatot vállalnak, mint sok apró, kevésbé fontsat - ezt respektálnunk kell!! Tehát vagy felállítjuk a prioriátst és fontosságot a feladatok között, vagy egyszerűen úgy tálaljuk, hogy azt gondolják Ők végzi a munka oroszlán részét, ha hatalmas szeletet a tortából, és az a szelet bizony a legmeghatározóbb a legfontosabb :)))))

Nagymamám mondta mindig a férfiak "irányítása" csupán néhány egyszerű dologból áll. Légy kreatív, gondolkodj előre, szervezd úgy mintha Ő találta volna ki és végül dícsérd meg! :D

és végül egy mini bevásárló lista, hogy ne felejtsük el a legfontosabbakat:

-         só, liszt, cukor
-         hagyma, krumpli, tojás
-         oliva olaj, étolaj, margarin, zsír
-         hús
-         narancs, mandarin, citrom, banán, alma
-         datolya, füge, aszalt szilva
-         csokoládé
-         keksz, ropi, mogyoró
-         dió, mák
-         kenyér
-         savanyúság
-         tejföl
-         rizs, tészta
-         felvágottak, sajtok
-         fűszerek

2 komment

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr31592029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TCM 2009.12.17. 16:42:05

És

4. Ne felejtsük el megdícsérni, ha elvégezte a rábízott feladatokat.

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2009.12.17. 19:26:38

éééés 4. Ne felejtsük el megdícsérni, ha elvégezte a rábizott feladatokat. Így van, köszi :))))))
süti beállítások módosítása