KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Ehető Adventi naptár - mézeskalács

2008.11.10. 10:57 :: Laurendilla

Ha kisült már ide véle, had egyem meg melegébe... :))) Elkészültem a saját kivitelű mézeskalácsommal. Egyenlőre csak egy adagot gyúrtam be, aminek az egyik fele éppen elég egy adventi naptárra, a másik feléből pedig az azonnal felfalható "példányok" készütlek. :)))

Az előmelegített sütőben, percek alatt aranybarnára sültek és már nem is maradt más dolgom, csak szépen feldíszíteni őket. Egy tojásfehérjét kemény habbá vertem és hozzáadtam annyi porcukrot, amennyit fel bírt venni, ez kb. 10dkg. A lényeg hogy kemény legyen a hab, mert akkor nem fog megfolyni a minta amikor felrajzoljuk.

7 komment

Címkék: karácsony mézeskalács

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr99760056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

violini 2008.11.10. 11:36:48

gyönyörűűűű!

kastanie · http://www.kastanievarras.blogspot.com 2008.11.10. 11:56:06

Külön gratulálok a díszítéshez! A napok teltével le kell késsel választani a számmal megjelölt darabot?:-)
Bölcsességre vall, hogy azonnali evésre is készítettél, erre mindig van igény nálunk is.

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2008.11.10. 11:58:59

Kastanie!
Sajnos, csak utólagosan merült fel bennem a naptár ehetősége - amikor már sült, külön kellett volna kisütni a napokat és átfúrva, talán szalaggal rögzíteni a fához. De ez most már így marad, könnyedén letörhetőek. Bár karácsonyra igencsak csúnyácska lesz a fa, de nem tudom kibírja-e majd addig megevés nélkül. :)))))))))

ezkriszti · http://ezkriszti.blogspot.com/ 2008.11.10. 13:04:02

Violini lelőtte mit akartam mondani.:-) Szóról szóra ua.

snejderfáni 2008.11.13. 09:38:42

Le tudnád írni a máz receptjét is? Az enyém mindig ragadósra sikerül. Köszi!

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2008.11.14. 09:54:38

Snejderfáni!
A máz egy tojás fehérjéből készül (elég sok lesz belőle) ezt kemény habbá verem és utána kanalanként adom hozzá a porcukrot, kb. 10dkg-nyit, de ha nagy tojás volt akkor többet is felvesz. Akkor jó ha megáll a tálban és nem esik ki ha fejre fordítod, szép fényesnek és nagyon keménynek kell lennie, akkor csodaszépen lehet vele díszíteni.

snejderfáni 2008.11.17. 09:44:16

Köszönöm.
süti beállítások módosítása