Leendő kávéfőzőm reményében - megnyerhető ugyanis egy különleges születésnapi játék keretében, egy fantasztikus Nespresso gép. Most ugyanis az ünnepelt ad és cserébe csak egy kávés receptet kér. :D - mi mást tehettem volna, előszedtem Nagyikám receptjeit és megtaláltam ezt a régi kedvencet.
Kedves Dolce Vita!
Fogadd szeretettel 4. blogszültésnapod alkalmából ezt a pillekönnyű kávés finomságot. Sőt ezt azok is fogyaszthatják akik lisztérzékenyek (mint én) ugyanis a recept azt nem tartalmaz.
Hozzávalók: 6 tojás, 12 cspott kanál porcukor, 1dl főzött feketekávé, 20dkg darált dió (előtte picit meg lehet pirítani a sütőben) 0,5dl tej, 10dkg margarin, 1 rúd vanília, 1tk kukorica liszt.
Elkészítés: A tejet kicsit melegítem, beleteszem a félbevágott vaníliát és a kikapart magokat. A tojásfehérjéket kemény habbá verem 5 kanál porcukorral, majd hozzáadom a darált diót. Margarinnal kikent, lisztezett (kukoricaliszt) tortaformába öntöm. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütöm. Közben elkészítem a krémet: a tojások sárgáját 2 kanál porcukorral habosra keverem, hozzáadom a vaníliás tejet, a feketekávét és gőz fölött sűrű krémet főzök. A tűzről levéve, hidegre keverem, majd hozzáteszem a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltöm és vonom be a tortát. Én reszelt csokoládé, kakaó, és porított instat kávé keverékével díszítem. Persze kerülhet rá tejszínhab, csokidrazsé vagy akár kávészemek is és fehér lisztből is elkészíthető. De higgyétek el hogy így verhetetlen.
A két kép között szűk két óra telt el, de volt benne sütés, krém főzés, hűtés és sok sok gyerekezés :D
Jó nassolást kívánok!