Mint az már kiderült nagyon szeretem a mézeskalácsot. Kicsit úgy vagyok én vele mint Gombóc Artúr a csokoládéval, mindegy hogy lyukas, kerek, szögletes vagy éppen díszített - illatos, finom, omlós - és ez már elég is.
Tudom, hogy mostanság nem szokás mézeskalácsot sütni, még ünnepek idején sem, nem hogy "csak úgy" alkalom nélkül, de én elég gyakran sütök és olyankor bizony még az utcán is érezni a fahéjas, csillag ánizsos, édes "karácsonyillatot". Most HÚSVÉT közeledtével sem fog a család mézeskalács nélkül maradni, már elő is készítettem a tojás és harang (karácsonyra harang, húsvétkor fejjel lefelé állítva tulipánnak díszítve), mintákat és több mézes receptet. Van olyan receptem amit napokkal előtte kell begyúrni, van amit azonnal ki lehet sütni, és olyan is amit sütés után kell napokig fém dobozban pihentetni hogy puha legyen.
A szokásos régi receptemen kívül természetesen gluténmentes változatokat is sütök és a PINTEREST albumomat is bővítettem tavaszi és húsvéti mézeskalács képekkel.
Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy süssetek mézeskalácsot - nem bánjátok meg! :D