KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Csipkecsoda Annamaritól

2008.09.11. 09:20 :: Laurendilla

Tegnap váratlan meglepetés fogadott amikor a postaládába nyúltam. Egy buborékos boriték és ráadásul az én nevemre cimezve. Fa: Annamari Juhéééééj, már akkor sejtettem, hogy ez nem lehet más, csakis a lidis szatyiért cserébe készitett igazi, kézzel vert csipke.

Bevallom nem birtam ki a lakásig, hanem azonnal feltéptem a boriték száját, és belekukkantottam. Egyébként az egyik szomszéd pont akkor lépett be a lépcsőházba, és vette ki ő is a postáját. Én meg annyira megörültem, hogy nem tudtam gátat szabni kitörö érzéseimnek és hát elhagyta a számat egy "waaauuuuoov" szegény pasi azt sem tudta mi lett velem. Aranyosan odakérdez: Valami jó hir? Én meg mint egy óvodás kislány, vigyorogva válaszoltam neki. Jó hir? Hát nem, ez fantasztikus, ezt nézze meg, ez igazi kézimunka, kézzzzzeeeeel készült csipke, ajándékba, érti? csak úúúúúgy, ajándékba. Az arckifejezését nézve, ő nem örült annyira mint én, de udvariasan biccentett és tetszését fejezte ki a kis fehér "cérnaháló" láttán. Majd elköszöntünk egymástól és mindenki ment tovább a maga dolgára. Este meg csak nézegettem, és nézegettem, nem tudtam betelni vele. Anno nagyon régen voltam Törökszentmiklóson is táborozni. Kézműves táborokban, többször is, és ott is volt csipkeverés. Már akkor is szerettem volna megtanulni ezt a régi, sajnos kihaló félben lévő mesterséget, de a hölgy aki tanitotta nagyon messze lett volna nekem ahhoz, hogy igazán a mesterem, tanitom lehessen hosszú távon is, nem csak a tábor pár napja alatt. És be kellett volna hozzá szereznem minden eszközt. Most megint elgondolkodtam, hogy milyen jó is lenne ha ilyet is tudnék csinálni. Ha jól emlékszem nem extrém bonyolult a csipkeverés mikéntje, bár rengeteg időt, türelmet igényel, de nem megtanulhatatlan. Addig is felteszem az Annamaritól kapott darabot, amit majd egy gyűrűpárna tetejére szeretnék felvarrni.

6 komment

Címkék: ajándék csipke

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr98658263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bruercsi · http://szepnapot.blogspot.com/ 2008.09.11. 12:11:07

HŰŰŰŰŰ!!! De szép!!!
Ez számomra olyan, mint az elketromosság, tudom, hogy van, de hogy működik az eléggé homály. Feltennék egy nagyon butának tűnő kérdést (Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy kérdezni kell, még, ha butának is tűnik a kérdés, különben soha nem tudom meg a tutit!)
Miért hívják csipkeverésnek? Tényleg verik? Én eddig úgy láttam, hogy ki van feszítve valamilyen párnázott hengerre és ott csinálnak "valamit" és egyszer csak kész a csipke! Meg csipke horgolást láttam még (na, az sem nekem való! ) Hogy van ez? Nem akarsz rászánni egy bejegyzést a blogodban, hogy ezt elmond?

pjulcsy 2008.09.11. 12:11:45

Jajjj, de szép! Van szíved felhasználni? Vagy ez nem az elajándékozandó gyűrűpárnára kerülne?

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2008.09.11. 13:00:40

Bruercsi!
Rendben utána nézek a témának és lesz egy bejegyzés a csipkékről. Egyébként azért vert csipke mert a kis fa eszközök amire fel vannak tekerve a fonalak (verőkék) egymáshoz verődnek... azaz igy lesz vert csipke.

Pjulcsy!
Neeeem, ezt nem használom fel :)) egyenlőre legalábbis (talán majd a saját gyűrű párnámra, ha ecce férjhez megyek) az ajándék gyűrűpárna már elkészült, sőt meg is kapták... nem olyan régen irtam róla egy bejegyzést.

Mammka · http://www.mammka.blogspot.com 2008.09.11. 14:10:22

Húúúúú! csodaszép!!! Én el nem ajándékoznám!!te azt fogod? irigy vagyok...:(
Viszont nekem is van csipkevert csodám: egy barátnőm és kolleganőm,aki sajnos már meghalt,készített szépségeket.eladta, én meg vettem jópárat,gondoltam: ajándékba is jó lesz.de aztán nálam maradtak és nagyon örülök,hogy nem váltam meg tőlük.Tényleg,lefotózom őket és feltakom a blogomba.

Mammka · http://www.mammka.blogspot.com 2008.09.11. 14:11:17

Ja! És én is így viselkedek,ha meglepi levelet kapok!!!!:)))))

Bruercsi · http://szepnapot.blogspot.com/ 2008.09.11. 15:04:35

Köszönöm és várom! :)
süti beállítások módosítása