Végre kiderült, hogy mitől is jöttek elő rajtam az apró pici kiütések és hogy mitől viszketett mind, minha csalánnal vertek volna naphosszat. Többszöri nekifutással ugyan, több orvos és több vélemény után a budai allergiaközpontban adták meg a végső választ. Lisztérzékeny vagyok. Azaz se búzaliszt, se rozsliszt, nem jöhet szóba, és kenyér, kifli, zsömle, sajtos croissant meg társai is a tiltott listára kerültek nagy bánatomra. Hát akkor mit is ehet az ember? Teljes kiörlésű dolgokat - persze szigorúan mindenből csak nagyon kicsit, illetve gluténentes termékeket amik ugyan egy vagyonba kerülnek és még az izük is pocsék.
Hm... nos ilyenkor jut oda az ember, hogy kenyeret süt. Az eslő próbálkozásom nem igazán sikerült. A kenyérsűtő (Iza barátnőmtől kaptam kölcsönbe - me' ugye minek vegyek ha ő úgy sem használja) profi, a liszt is tökéletes volt és a hozzáadott anyagok is (víz, tej, élesztő, stb.) a végeredmény mégis ehetetlen. A közepe ugyanis nem sült át teljesen. Szóval van még mit gyakorolni, szerencsére nem extrém mennyiségű alapanyagot pazaroltam el. Most több receptet is letöltöttem netről, illetve kaptam egyet a gluténmentes liszthez is. Ma este újabb próbálkozás, remélhetőleg ehető (arányaiban megfelelő és jól átsült kenyér) végeredménnyel.