Most ugrik a majom a vízbe! Tegnap vettem (német-Beiker) gluténmentes lisztet - persze aranyárban, kukorica pelyhet és burgonya pelyhet (u.a. márka) és minden hozzávalót ami csak kell, hogy elkészülhessen az eslő gluténmentes kenyerem. A recept szerint sima élesztő kell hozzá, a friss sárgapapíros csomagolásúból egy pici. Aztán mehet a dagasztás, és fontos, hogy sötét színre kell sütni... persze tegnap már nem jutottam odáig hogy meg is süssem, de MA ismét próbát teszek. :))))
Ez itt még az előző, kicsit nyers közepű kenyér előkészülete... kicsit összekutyultam előtte az alapanyagokat, mert így a sütő programból ki lehet hagyni az első melegítési és összekeverési fázist ami kb. 50 perc, és mivel minden szobahőmérsékletű volt, nem a hűtőből szedtem ki, nem láttam szükségét a melegítésrnek. Jónak tűnt, spéci lisztek, só, pici vaj, élesztő, 1 natúr joghurt, víz, 1 csipet barna cukor, szerintem végül azért nem sikerült, mert ezt is sötét színűre kellett volna sütni (azaz tovább) és nem pedig világosra mint ahogy a kalácsokat szokták. Ezért nem sült át teljesen - de most már legalább ebben is van tapasztalat :)