KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Nászút 2.

2009.06.04. 22:44 :: Laurendilla

És persze megnéztünk mindent amit a Berlitz utikönyv csak ajánlott no meg azt is amit nem :)) Mallorca szigete nem túl nagy, kicsit olyan mint egy magyarországi megye. Keresztbe (átlósan) kb. 100 km. Szóval a három nap autóbérlés bőven elég volt arra, hogy mindent és tényleg mindent megnézzünk. Olyan részletességgel bejártuk a szigetet és szerencsére olyan jól tájékozódom, hogy a harmadik nap végére már úgy vezettem mintha itthon lennék. Santanyinál a Repsol kútnál balra és máris irányban vagyunk Pálma felé :))) és hasonlók.

Csodás sziklaormokat láttunk és szuperszerpentinen kanyarogtunk, megnéztük a sziget legnagyobb cseppkő barlangját is (és itt persz eszembe jutott, hogy azért a mi Aggtelekünk sokkal nagyobb, sokkal látványosabb, és sokkal szebbek a cseppkövek, csak egy valami hiányzik ami Mallorcán megvolt a körítés, a mese, a sztori, a marketing és máris elhitted, hogy a Sárkány barlangjában valamikor ott járt Verne és az őt ért élmények ihlették meg az Utazás a föld középpontja felé c. regényét - nos hogy igaz-e az mindegy a sztori jó - mi miért nem tudjuk kihasználni kishazánk fantasztikus természeti adottságait,,?????????) homokos tengerparton és kavicsos vízparton is jártunk, voltunk Sollerben ahol ettünk tipico de sollert ami egy helyi nevezetes édesség, és ittunk szinte túlédes frissen facsart naracs levet, pedig a pincér megesküdött nagymamája lábujj körmére hogy csak narancs van benne :D és mivel éppen tőlünk 2 méterre facsarta ki el is hittük neki :))

Vasárnapi vásároztunk Alcudiában, egyetlen egy dolog zavart csak, az árusok 70% valami kínai műanyaggal kereskedett és szinte semmilyen helyi kézműves dolgot nem láttunk, mondjuk hímzéseket, vagy agyag edényeket, vagy olajbogyó árust, sajtot vagy narancslekvárt... ez inkább egy túristabazár volt, nem a hagyományos vásár, pedig annak volt kikáltva.

Számtalan ódon hangulatú városkában jártunk és sétáltunk várfalon, kastélyban, szélmalomban, apátságban, kolostorban, felfedeztük a helyi eldugott strandokat és helyi tavernákat. Aztán hazaérve tudtam meg, hogy Catherine-Zeta Jones és Michael Douglas villácskája is a közelben volt, de nem ért minket veszteség hogy nem láttuk :))

(hamarosan képes kiegészítés....)

 

Szólj hozzá!

Címkék: nászút

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr321164464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása