Drága kicsi Lányunknak ma van az első névnapja. És ennek örömére sütöttem egy finomságos kis tortácskát. Ugyan Laura még nem ehet belőle, de a nagyszülők és mi örömmel fogyasztottuk. Nem vagyok egy gasztro blogger, de azért néha én is kísérletezem egy-egy finomsággal. Ma egy mascarpone krémes gyümölcsös finomság készült, csak úgy összedobok valamit elv alapján.
Hozzávalók: 25dkg mascarpone krém, 1 vanília rúd, 20dkg darált dió (Kalifa darált cukrozott),1 marék mandula, 1dl tej, 4 tojás, 4 kanál cukor, 4 evőkanál liszt, 1/3 sütőpor - piskótának és kb. 30 dkg eper.
A mascarponét, a vaníliát, a durvára vágott mandulát, a darált diót összekeverem. Hozzáadok 1dl tejet hogy finom krém állagú legyen ne pedig fogkrémmassza. A tojásfehérjéből kemény habot verek, apránként bele a cukor, majd beleforgatom a sárgákat és végül a sütőporos lisztet. Csak ezt a receptet használom amit Fuki kolléganőmtől tanultam. Ez pont egy gyümölcstorta formányi adag. 160 fokon kb. 25 perc alatt tűpróbáig aranybarnára sül. Nincs is már más dolgunk csak a kihűlt tésztára kenni a krémet és eperrel díszíteni. Aki ennél édesebbet szeret, ajánlok hozzá egy nagy adag tejszínhabot! :D