KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

TOP 5 design trend 2020-ban #2 Dupla exponálás

2020.02.17. 05:34 :: Laurendilla

Kicsit nehéz magyarosítani a "double exposure" - kifejezést, de talán leginkább az exponálást, egymásra fotózást használnám. Dupla kép vagy akár tripla, több áttetszőséget vagy formai beleolvadást egymásra fedő réteget alkalmaznak figyelem felkeltésként. Megoldásként szerintem zseniális mert az agy képes kiegészíteni a meg nem jelenített részleteket, sőt többlettartalommal ruházza fel a más "keretbe" formázott mondanivalót. 

# Dupla exponálás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy férfi/női/természet sziluettbe rejtett másik kép, szöveg, vagy éppen termék fotója helyezve. Izgalmas hatást kelt az egyszínű háttér is amiből szinte kiugrik az alak és az abban lévő újabb kép, vagy üzenet. 

Jellemzőek a monokróm színek (fehér-fekete-szürke árnyalatok) vagy az ombre színátmenetes egyszerű de nagyszerű hátterek alkalmazása. A kevesebb több alapon, szegély nélküliség és keret nélküliség az uralkodó. Mivel képben kép effektet használnak a grafikusok már túl sok lenne ha még külön keret vagy feltűnő szín venné el a figyelmünket a középső mondanivalóról. Ebben az évben szerintem a magazinok hasábjain látjuk majd viszont leginkább ezt a képi megjelenítést - nagyon kommunikatív, sok információ és üzenet átadására (gondolkodtatásra is képes!!) alkalmas montázsok, reklámok jöhetnek ebben a formában. Képek: Pinterest

de_full.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr815470644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása