Kedves Dolce,
Születésnapod alkalmából annyira belejöttem a kávés receptek keresésébe, hogy az itthon fellelhető összes családi receptet átbújtam, átbogarásztam és kijegyzeteltem a nekem tetszőket. Persze nem csak kávésokat. De ha már a születésnapi virtuális zsúron oly sok finomság, sütemény és különféle pecsenyék kerültek sorba, én a lakoma utánra ajánlok egy általam is elkészített kávékülönlegességet, kb. 2-3 adag lesz belőle:
Hozzávalók: 1dl tej, fél tábla csokoládé (ízlés szerint lehet fekete, tej, fehér) 1,5 dl tejszín, 2 kupica Baileys, 2 adag erős feketekávé, fél rúd vanília.
Elkészítés: A tejbe belekaparom a vaníliát és a szárat is beledobom. Forralni kezdem, de forrás előtt lehúzom a tűzről. Belekeverem a csokoládét és kevergetve hűtöm egy kicsit. Aztán beleöntöm a Baileys-t és ezt a csokoládés tejszínes keveréket öntöm rá a kávéra. Gőzölt tejhabot kanalazok a tetejére.