A közelgő ünnepekre tekintettel, már a mézeskalácsokon gondolkodom, és írtam is a mézesekről: ITT , ITT és ITT is. Valahogy imádom amikor a fahéj, szegfűszeg, kardamom és vegyes fűszerek illata belengi a konyhát, a házat az egész utcát :D és mindenkit csak arra buzdítok, hogy süssön mézeskalácsot. A net tele jobbnál-jobb mézes receptekkel, mindenki megtalálhatja a legmegfelelőbbet. Vannak hagyományos, reform és ételallergiásoknak szánt receptek is. Tudom, először macerásnak tűnik és idő igényesnek, de a legtöbb recept finom puha mézest ígér, amit fém dobozokba töltve elrakhatunk. Érdemes előre megsütni őket és Karácsony előtti utolsó "pillanatokban" feldíszíteni.
A mázhoz én 40g tojásfehérjét (általában egy nagy méretű L-es tojás) és 20 dkg alaposat átszitált porcukrot keverek, amibe a végén 1 kiskanál almaecetet teszek. Szép fényes, könnyen írókázható fixre száradó mázat kapunk belőle.
Inspirációért pedig elég megnézni a Pinterestet.... hát nem gyönyörűek?? :D