KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Változatok öltéstipusra, nanááá hogy "lidis" szatyorra :)

2008.07.29. 13:41 :: Laurendilla

Az első tesztvarratok után, egyik ámulatból a másikba estem - na jó kis barokkos túlzás - hogy milyen könnyedén kezelhető, milyen gyorsan változtathatóak a programok, hogy egy kis kar segitségével a tű befűzése 1 másodperc, hogy szabadgépi tűzni is lehet vele, hogy.... sorolhatnám még.

Naszóval rögtön kutatni kezdtem a nyersvásznak között és találtam is egy kis maradékot. Egy sima hosszú fülű vászon szatyrot varrtam belőle. Aztán előszedtem a saját festésű anyagokat és egy kékes lilás márványos darabra esett a választásom, ehhez narancsos-napsárga cérnát választottam és már neki is álltam hogy összecsukható lidis szatyor legyen belőle. Persze ez még csak a tanulmány munka, de a himzéstipusok jól mutatnak rajta. 11x11 cm-es és gombolással záródik. Bár imádom a tulipánokat (tulivirág :))) úgy látszik itt nem szerencsés választás, nem jött ki a minta és a sarkoknál nem tetszik, de ahogy mondani szokták nagyon jól áll neki a távolság.

Természetesen nem ez lesz az utolsó lidis szatyrom... csak egyszerűsiteni fogom, mert veszek előre gyártott natúr vászonból készült szatyrot (pl. lidiben) azt kimosom, mert mint a varrós lányok tapasztalatából már tudom, hogy összemegy és nem is kicsit. Aztán már bármit lehet alkotni, rávarrni amibe majd belehajtogatható. Záródhat akár francia kapoccal, gombbal, vagy lehet akár szalaggal köthető is, a lényeg hogy nem csúfos nejlonzacskó lapul a táskában, hanem környezettudatos, többször felhasználható, mosható, egyedi vászon táska.

2 komment

Címkék: táska szatyor csomagolás varrás lidis

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr97590971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KicsiKató · http://kicsikato.blogspot.com 2008.07.29. 15:38:57

Egyrészt szeretném kiemelni, mekkora poén pont lidlis szatyrot varrni elsőként, másrészt nagy ötlet a díszöltések alkalmazása!!! Ezt a részét majd koppintanám alkalomadtán...:)

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2008.07.29. 16:37:25

:) köszi, örülök hogy tetszik, természetesen a diszitő öltések bármikor kommpinthatóak és felhasználhatóak :D
süti beállítások módosítása