KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Vendégfestés - avagy hogyan fessünk házonkivül

2008.10.20. 13:49 :: Laurendilla

Ködös szombat reggelre ébredtünk Nován. Kedves barátaink invitáltak minket hétvégi pihenésre, sétára, egy kis kirándulásra - amit persze gondolkodás nélkül fogadtunk el. Már irtam Nováról és csak megerősithetem, hogy az őszi erdő aranyló levelei, a reggeli köd, a faluban gyújtott tüzek csipős füstje és az a kézzel fogható nyugalom megint csak elvarázsolt minket, sőőőt.

Kirándulásra készültünk, de teljes festős-menetfelszerelést is hoztam mert, nyilvánvaló volt, hogy amig fel nem száll a reggeli köd és nincs egy kicsit jobb idő, addig kreativkodunk - festünk, nem megyünk kirándulni csak 12 körül. Nna, nem mintha Ildi (a háziasszony) nem tudott volna kitalálni valami kreativ dolgot, mert igen komoly méretű külön hobbiszobával is rendelkezik  (SI faktorom* verdesi is miatta az eget) és őtleteknek Ő sincs hiányában. Én azért bebiztositottam a szombati délelőttöt, biztos ami biztos alapon. Elcipeltem 10m anyagot, az összes Procionomat, kellékeket a festéshez és minden egyéb ehhez használt kütyüket.

Aztán nekifogtunk a festésnek. Felszabdaltuk az anyagot, majd mindnet lefóliáztunk - illetve egy használaton kivüli zuhanyfüggönyt tettünk az asztalra, hogy majd a festésnél ne pancsoljunk össze mindent és azt kell mondanom ötösre vizsgázott. Aztán mosószódás viz, abban áztak az anyagok amig a festékeket kevergettük. Közben a fiúk a szomszédos irodában neteztek és üzleti megbeszéltek, szóval mindenkinek remek elfoglaltsága akadt :)))))))))

A boszorkánykonyhában, elkészültek a szinek, majd a csűrés-csavarás, szinezés, festés, felöntés, kisérletezés. Aztán szépen elpakoltunk, letörölgettük a nem kevés festékpöttyöt és magára hagytuk a sok tálcás és pohárba gyömöszölt anyagot.

A festés elkészült, az idő felmelegedett a nap ezerágra sütött és izzóvá varázsolta a fák leveleit, minden adott volt és végre kirándulni mentünk. Szlovéniába ugrottunk át  egy Jeruzalem nevű kis falucskába, amit a Jeruzsálemből hazafelé tartó keresztes lovagok alapitottak még az 1650 években. A központban áll a templom amit 1652-ben épitettek. Borkultúrájuk igen fejlett volt már akkor is és mesés szőlővel teleültetett hegyoldalakat, műveltek. Körbesétáltunk és  megnéztünk egy óriásprést és egy 350 éves szelid gesztenye fát is. Aztán a helyi étteremben megkoronáztuk a napot egy finom ebéddel és egy üveg (ott literesek az üvegek - szimpatikus) fehér borral.

Hazaérkezés után, kiváncsian bontogatuk a festett anyagokat, öblités majd mosás és végül teregetés, ez jól elhúzódott mert az éjszkába nyúló társasozás közben is figyelni kellett a mosógépre :))))

Vasárnap ebéd után késő délután indultunk vissza Budapestre, és persze nem tudjuk eléggé megköszönni, (Kedves Ildi és Milán - itt is köszönjük a kedves vendéglátást!!) hogy milyen jól éreztük magunkat, kretivkodhattam, kirándultunk, feltöltődtünk, pihentünk, és persze szivesen megyünk újra ha meghivást kapunk. :D

*SI faktor = sárga irigység faktor :))))))))))))))) fórumos lányok már tudják, hogy csakis pozitiv értelemben, semmi pejorativ értelmű irigység.

4 komment

Címkék: nova procion

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr25723033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hamari Imréné · http://martaneni.uw.hu 2008.10.20. 17:36:26

Akinek így telik el egy szimpla hétvége, annak karácsonyra már nincs is szüksége. Gratulálok a barátnődhöz.

Laurendilla · http://laurendilla.blog.hu/ 2008.10.21. 08:53:50

Köszönöm. Arra hajtunk, hogy évek mulva ugyanolyan kreativak, alkotók, kirándulók, frissek, vidámak és ötlettelik legyünk mint TE :))))))

M.I.Eszter · http://www.eszterkezimunka.hu/blog 2008.10.21. 11:43:43

Nagyon szépek lettek az anyagok. Remek hétvége lehetett.

Földváry Györgyi · http://foltgina.blogspot.com 2008.11.05. 11:11:48

Fantasztikusan ezek az anyagok így együtt !
süti beállítások módosítása