KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Egy óra a Földért

2009.03.24. 14:25 :: Laurendilla

Csatlakozz TE is a világ legnagyobb önkéntes környezetvédelmi mozgalmához, a Föld Órája kezdeményezéshez, és március 28-án 20 óra 30 perctől egy órára kapcsolj ki minden elektromos berendezést! A résztvevők regisztrálhatják magukat a WWF Föld Óra weboldalán, így a szervezők képet kaphatnak a résztvevők számáról.

A Föld órája (Earth Hour) nevű kezdeményezést először 2007-ben tartották meg az ausztráliai Sydney-ben. 2007. március 31-én több mint kétmillió sydney-i lakos, cég és maga a város is kikapcsolta a nélkülözhető fényeket egyórás időtartamra. Az esemény a vártnál is nagyobb eredményt hozott: a Sydney energiaellátását szolgáltató EnergyAustralia cég 10,2%-os fogyasztáscsökkenést mért. A becslések szerint az akcióval mintegy 5%-al csökkent a légkört szennyező anyagok kibocsátása, bár a fő cél a figyelemfelkeltés volt.

A mostani akció a 2009-ben, Koppenhágában tartandó klímaváltozással foglalkozó konferencia része, amelyen Barack Obama és más nagyhatalmi vezetők döntenek jövőbeli környezetvédelmi politikájukról. A Föld Órája egy egyszerű ám hatásos üzenet a világ vezetőinek, amiben a résztvevők tiltakoznak az üres szavak és ígéretek ellen: a környezetvédelmi krízis évről évre egyre súlyosabb, a világ vezetőinek pedig tenni is kéne valamit az állandó ígérgetés helyett. Eddig több mint 1000 város csatlakozott a mozgalomhoz világszerte: a szervezők szeretnék, ha a résztvevők száma idén elérhetné az egymilliárdot.

Szólj hozzá!

Címkék: info

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr471022416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása