KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Két hét múlva Húsvét

2009.03.30. 12:15 :: Laurendilla

Még nincs késő benézni valamelyik könyvesboltba és megvenni a Tavaszváró kézműves ajándékok c. könyvet - vagy interneten megrendelni az Aréna2000 Kiadótól. Nem csak azért mert tele van jónéhány dekorációs ötlettel, de kitűnő Húsvéti ajándék foltvarrós barátnőknek. Néhány bejegyzéssel ezelőtt a kedvenc kis libák sablonját is betettem, azoknak akik Húsvéti ajándékként csokitojás helyett valami maradandót ajándékoznának a locsolkodó gyerkőcöknek. Az áprilisi Hírfoltokban jelent meg az alábbi cikk, melyben részletesen mutatom be ezt a remek könyvet. (azoknak akik nem CÉH tagok, de szivesen olvasnának valamit erről a könyvről, íme a cikk maga:)

Kedvenc könyvem - cikksorozat

Tavaszváró kézműves ajándékok

Az Aréna2000 Kiadó gondozásában megjelent Praktika sorozat egyes kötetét fogom bemutatni Nektek hónapról-hónapra. Sőt a Kiadó jóvoltából egy példányt meg is nyerhet az a szerencsés, aki helyesen válaszol feladványunkra, és az Ő nevét sorsoljuk ki.

Mindenki hallotta már a „tildás” kifejezést. Aki nem, az most megtudhatja mi is ez a varázsszó. Tilda’s szó angolról fordítva azt jelenti Tildáé – Tilda tulajdona – mármint az ötlet, a stílus, az anyagok színei, a formás állatfigurák sablonjai és minden, amit ez a stílus takar. 

Tilda, hmm, mi is jut róla először eszembe? Rózsaszín, világoskék, apró pici minták, tekergőző rózsaindák, cseppnyi pipacsok, kedves figurák – ölelni való macik, libák, hóemberek. Lakásban bujkáló huncut mosolyú angyalok, titkokat őrző jó boszorkák. Konyhában függönyről, kötényről, faliképről ránk kacsintó pirosló eprek. Teáskannát és tojást melegen tartó házikók. És még sorolhatnám a számtalan szeretni való, könnyen megvarrható, ötletes állatseregletet és dekorációt. Azok is kedvükre válogathatnak, akik tavaszi díszeket, patchwork táskát, üdvözlő lapokat vagy csak hangulatosabb otthont szeretnének az ünnepre.

Egyben biztos vagyok, aki egyszer átlapoz egy Tilda könyvet, végérvényesen a szívébe zárja és bárhol felismeri a belőle készült szépségeket. Mindezekhez részletes leírást, sablonokat és tippeket ad a „Tavaszváró kézműves ajándékok” című kötet. Már kézbe venni is szívmelengető. Vidám pipi-sárga, ami a február végi hóesésben is napsütést varázsol az asztalomra. Rajta barkák, tojások, szívek, és középen két cserépből kibújó nyuszi hirdeti ez a könyv bizony a Húsvéti készülődés elengedhetetlen segítője lesz.

Hamarosan itt a Húsvét és még nem találtatok kedves nyuszit, aranyos csibéket, vagy netán báránykát? Nem is kell tovább keresni! A könyv olyan, mint egy jó farm, az ember csak kitárja a hátsó kaput, elkiáltja magát és már szaladnak is elő a tyúkok és kakasok, előbújnak a csibék, kocognak a cocák, bégetnek a bárányok és elősomfordál Cirmos is.

Többszöri átlapozás után a kedvenceim az apró libák lettek. Varrhatunk rájuk „kerekeket” és nyakukba kötelet kötve gurulós libuskák lesznek, vagy felszúrhatjuk őket egy hurkapálcára - díszítve velük egy nagy kosarat, vagy a cserepes virágainkat. Minden oldalon külön ablakban találjuk meg az eszközöket, amire szükségünk lesz a kiválasztott figura vagy tárgy elkészítéséhez. Esetünkben vásznak, tömőanyag, hurkapálca, rafiakötél, néhány gomb és egy kis textilfesték az arcokhoz. Aztán az elkészítés menetében részletesen, lépésről lépésre leírást kapunk milyen sorrendben, és hogyan használjuk ezeket az anyagokat. Betűjeles fázisrajzok is a segítségünkre lesznek valamint a kész figurák fotói. Mellékeljük az apró libák sablonját, hogy bárki kedvére varrhassa, osztogassa Húsvéti locsoló ajándékként a piros tojások mellé.

Kreatív időtöltést kívánok hozzá!

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr101034929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása