KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Balatoni hangulat a kertben - Laposa a kedvenc rose-nk :)

2020.07.28. 15:08 :: Laurendilla

Igen, szentjánosbogaras nyári estéken mi is kiülünk a kertbe, hogy beszélgessünk egy kicsit ha a gyerekek már alszanak. Ilyenkor néha felcsapjuk egy-egy üveg bor nyakát és a hűvösen gyöngyöző poharak mellett órákig csevegünk. Van, hogy az élet nagy dolgairól, a gyerekeinkről, a gazdaságról, vagy épp csak a napi mókuskerékről. Nyaralási esetleg telelési ötletekről, vicces gyerekkori történésekről, vagy arról milyen jó is lenne a Balaton parton ülni.

Ezen felbuzdulva egy kicsit felturbóztam a legutóbbi LAPOSA rose elfogyasztásának módját. Gyantából készítettem egy borospohár tartót, amit az üveg nyakára téve látványosan várhatjuk a bor felbontásának pillanatát. Illetve készült két poháralátét is (szintén gyantából) melyeken a poharak trónolhatnak egészen az üveg teljes kiürüléséig, akár megvárva a következő üveget. Biztosan nem fog a kicsapódott pára a terítőre folyni, már amikor éppen terítőt is teszek a kerti asztalra, mert az alátét teljes mértékben megtartja a vízcseppeket.

A színt a bor címkéjéhez és a Balaton vizének napsütötte árnyalatához igazítottam - ha már nem lehetünk ott állandóan, legalább így érezhessük a víz megnyugtató hangulatát. Igazán jó alapanyag a gyanta, mert a végeredmény egy tükrös-fényes felület ami tökéletesen visszaadja a víz csillogó felületét. Persze aki nem szereti a túl fényes megjelenést, annak sem kell búsulnia - mivel matt selyemfényben is el tudom már készíteni. :)

Hamarosan egy szintén Balaton témájú alkotással jövök vissza (már szárad), addig is mindenkinek csodás napsütést, jó pihenést - azoknak pedig akik dolgoznak - egyszerű hetet!

laposa_szett.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr116081050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása