KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Karácsonyi előkészületek 2. - Négy héttel Karácsony előtt

2009.11.29. 10:36 :: Laurendilla

Kicsit csúszásban vagyok, mivel a mai vasárnap már Advent első vasárnapja. Szóval a 4 héttel előtti készülődést egy mozzanattal előbbre kell hozni. A koszorúhoz valókat, megvenni vagy a régieket előbányászni ugyanis nincs plusz időnk, azt bizony ma kell megtenni. Persze egyszerűsíthetünk is, sok karácsonyi kiarakodó vásár és virágüzlet, virágkertészet kínálja előre elkészített koszorúit. Tehát aki nem tud, vagy nem akar az ajtókopogtató és az asztali koszorú készítésével foglalkozni, az készen is vásárolhat.

Adventi naptár - varrósok akár varrhatnak is, egyszerűbbet - bonyolultabbat. Én azt hiszem idén egy zsebes változatot fogok készíteni - persze ezt ajándékba, mert mivel a saját gyerkőc "még csak" 7 hónapos :)) és egyenlőre kengurúbébiként a hasamban hordom még nem igazán értékelné a zsebek rejtette finom falatokat vagy apró ajándékokat. Nem úgy a Párom, viszont a csokifogyasztásunkra is oda kell figyelnem, ezért inkább valami más lesz itthon az adventi naptár.

Családi program összeírása - akár a naptárunkba is írhatjuk vagy készíthetünk egy kedves képeslapot a hűtőre melyen feltüntetjük az ebédek, köszöntők, szenteste, karácsony napjainak beosztását - családi, rokoni, baráti látogatásokat. Így már előre tervezhetjük ki mikor jön, és kihez megyünk mi. Nem lesz kapkodás, rohangálás.

Egyeztetés - piacon, halasnál, péknék, cukrászdában - ki honnan szerzi be a finom falatokhoz való kiváló minőségű alapanyagokat, vagy éppen ha nem szeret, nem tud sütni akkor a finomabbnál-finomabb édességet, bejglit stb. Ne hagyjuk az utolsó másodpercre, mert ha 23-án esünk be a cukrászdába akkor már csak a maradékból válogathatunk.

December 6 - Miklós nap! Ne felejtsük el az ő névnapjukat, aztán persze a további készülődéseket erre a napra. Gyerkőcökkel csizma tisztítás - mini apróságok beszerzése, ovodai, iskolai, munkahelyi ajándék húzogatós előkészítése. Mikulásos ajándékok apró dekorációk készítése akár gyerekekkel közösen. Csokoládé mikulások beszerzése, de süthetünk is valami finomat. Én minden évben beszerzek a barátnőknek egy mikulás virágot is. Na persze itthonra is, de még egyet sem sikerült előző évről megtartanom. Karácsony után valahogy feladják a szobai létet és potyogtatják a levelüket, majd hoznak néhány kis zöldet - pirosat persze nem. Egyébként ennek valami trükkje van, de eddig sosem izgatott annyira a mikulás virágaim utóélete hogy ezzel behatóbban foglalkozzak. Majd meglátjuk idén. Minden évben megpróbálkozom az átteleltetéssel - valamint az ünnepek utáni élesztéssel... de egyenlőre nem sok sikerrel.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr131560322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása