Mindig mondom - a saját kézzel készített ajándéknak szerintem mindig nagyobb az értéke mint egy huszonkettedik sálnak, vagy tizensokadik nyakkendőnek. A kandírozott narancshéj mellett idén azt hiszem készítek (hétvégén) egy kis bonbont is. Több blogon találtam nagyon jó kézzel készült, fahéjas, narancsos, szilvás és más egyéb karácsonyi ihletésű, hangulatú, ízű desszerteket. Szerencsére az elkészítés fortélyai is fent vannak számos oldalon, így azok is belevághatnak akik nem a konyha ördögei, izééé angyalai :D
Nekem egy marcipános aszalt szilvás tetszett meg a legjobban Hegyi Barbara művésznőtől:
Részeges aszalt szilva
30-40 db aszalt szilva, 10 dkg marcipán massza, 0,25-dl szilvapálinka, 20dkg dr. Oetker tortabevonó (vagy maradék csokoládé mikulások)
A pálinkát villával beledolgozzuk a marcipán masszába (inkább mindig keveset öntünk hozzá, ne legyen túl folyékony) Amikor szép krémes és csomómentes a massza, egyenként betöltjük az aszalt szilvákba (nyomózsákkal a legegyszerűbb) A megtöltött gyümölcsöket pálcika vagy fondüvilla segítségével a gőz fölött megolvasztott csokoládéba mártjuk, majd lecsepegtetjük, tetejére kandírozott narancshéjat (mandula forgácsot, mazsolát, fehércsoki reszeléket, cukorgyöngy stb.) teszünk. Sütőpapírra tesszük és megvárjuk míg teljesen kihűl, megszárad a csokoládé. Papír kapszlikba tesszük, celofános zacsiba, vagy díszed dobozkákba csomagoljuk.
Saját képek készítéséig: egy hasonló receptről kép
kép forrás: barbikonyhaja.blogspot.com