KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Ünnepek

2011.12.30. 12:29 :: Laurendilla

Hah, több hét nettelenség után :( végre megint itt... sajnos a karácsonyi bonbonok még a fotózás előtt elfogytak, szóval azokat újra kell gyártani. Bár az nem is baj, mert perceken belül itt az új év, és azt is köszönteni kell valami finomsággal. És ha már szilveszter, akkor ne felejtsünk el valami malacos ételt főzni, hogy az majd kitúrja a jövő évi szerencsénket. A halat viszont most hanyagoljuk, mert az meg elúszik a szerencsével, a csirke/tyúk/kakas meg elkaparja. Ezért csak a disznót preferáljuk - mondjuk nem tudom mi a helyzet a vaddisznóval, de talán az is jó :D Most csak két ajánlót tennék ide, az egyik egy finomság a másik némi kulturális:

Malackaraj sült zöldségekkel

8-10 szelet bőrös malackaraj, 3 szál friss rozmaring, 5 gerezd fokhagyma, 2 dl sör, só, olíva olaj, sütőtök, cékla, burgonya, sárgarépa, koriander (mag) bors,

A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk (burgonya ha kisebb akkor maradhat egyben is), a koriander magot, őrölt borsot, sót összetörjük, keverjük össze az olíva olajjal és forgassuk meg benne a zöldségeket. 170-180 fokon, körülbelül 50-60 perc alatt puhára sütjük. A karajjal is hasonlóan járunk el. Besózzuk, rozmaringgal szórjuk és fokhagymákkal együtt egy tepsibe fektetjük. Meglocsoljuk kevés sörrel és olajjal, majd fóliával letakarva 170 fokon egy óra alatt puhára sütjük. Levesszük a fóliát és 200 fokon ropogósra sütjük. Együtt is sülhetnek, így időt  takaríthatunk meg. Áfonya, szilva, egyéb gyümölcslekvárt adhatunk mellé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program ajánló: 

december 30. Művészetek Palotája 19.30. Szalóki Ági koncert Élet-ének - ez a címe a koncertnek, amelyen Szalóki Ági 20. századi és kortárs költők verseit énekli meg - többek között Háy Jánosét, Pilinszky Jánosét. Versdalok létről és nemlétről, félelmekről és szerelemről.

december 31. Szilveszteri csergetés. Több száz éves hagyományt elevenítenek fel a hajdúszoboszlóiak minden évben: újra eljátsszák, ahogy 1559.december 31-én elődeik kolompszóval és ostorcsattogtatással kiűzték a törököket. A csergetés után este koncertekkel és tűzijátékkal várják az odalátogatókat.

január 1. Papp László Sportaréna 19.00. Mága Zoltán Budapesti Újévi Koncert

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro szilveszter

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr823506731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása