KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Karácsonyi előkészületek 5.

2012.12.15. 14:32 :: Laurendilla

Amikor éppen nem a gyerkőcökkel vagyok elfoglalva, én is mint minden nő a háztartással, és a közelgő Ünnepi készülődéssel töltöm az időt. Vannak már ajándék ötletek, na meg Karácsonyi vacsora menü (ötlet) és persze az elmaradhatatlan sütés. Az előbbiekben említett bejglit biztosan megcsinálom, és azt hiszem egy két tálca kézzel készült bonbon lesz ami még belefér az időbe. A mézeskalácsot idén kihagyom, egyrészt mert inkább most gyömbéres kekszet ennék, másrészt mert KicsiLauval sütni olyan mintha maratont kellene futnom. A mézeskalács meg kifejezetten veszélyes terep. Hasonlít a gyurmához, ezért mindenfélét lehet alkotni belőle, de persze ne süssem meg... mondja Ő. Aztán amit formákkal kiszúrtam azokat is szeretné megtartani, és sírásba-hisztibe kezd, ha mégis a sütőlapra teszem őket és betolom a forró sütőbe. Tehát ezzel már egyszer befürödtem (pedig nem is volt karácsony) ezt inkább most kihagyom. 

A bonbon készítéshez számtalan egyszerű recept áll rendelkezésre a különféle főzős blogokon és receptgyűjtő portálokon. Nekem is van néhány kedvencem, de ami mindig elfogy és egy pillanatok alatt elkészíthető finomság. az a Marcipános datolya Hozzávalók: datolya, marcipán massza, csokoládé (nem feltétlen kell) A datolyákat hosszában bevágjuk, kiszedjük a magot aminek a helyére hasonló (na jóóó, lehet picit nagyobb) méretű marcipán darabkát rakunk, megmártjuk az olvasztott csokoládéban, lecsepegtetjük és kééééész. Meg lehet bolondítani némi rummal, mármint a marcipánt - akkor könnyebb gyúrni és az íze is finomabb, illetve a csoki mártás után bármibe forgathatjuk a kész datolyákat. Pl: kókusz reszelék, cukor gyöngy, fekete csoki reszelék, reszelt citrom és narancshéj, pisztácia darabkák, mandula forgács stb. ezektől még látványosabb és ízesebb lesz. Az elkészült finomság ajándéknak sem utolsó :)))))

datolya.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro karácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr674966834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása