KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Smaragd - 2013 színe

2013.01.07. 11:25 :: Laurendilla

A történelemben több ízben alkottak már színrendszereket. A színeket kezdetben csak megnevezésük azonosította: ásványi, állati, vagy növényi származék. Az alább felsorolt rendszerek jelenleg is használatosak; kereskedelmi, vagy műszaki alkalmazásokban. A színek történetiségét José Luis Caivano dolgozta fel a buenos airesi egyetemen és Általánosan használható szabad színszámító szolgáltatás található az easyRGB honlapján - forrás WIKIPEDIA

Gondolom sokan tudjátok, hogy a színeket nyomda technikai körülmények között (is) számokkal határozzák meg, ez a Pantone színskála. ITT találhattok egy 14 oldalas Pantone színskálát, melyből kiderül, hogy bizony az árnyalatok között néha alig van szemmel látható különbség. Csodás "egyveleg" amit érdemes letölteni, mert sok mindenben lehet a segítségünkre.

A 2013-as év színe a Smaragd - Emerald Pantone 17-5641 ami meghatározza az ide és ruha-, bútor-, enteriör-, textil-, divat hangulatát. A smaragd elegáns, gyönyörű és energiát sugárzó szín, amit rengeteg módon lehet kombinálni. Ha pasztell színeket párosítunk mellé, akkor finom tavaszi szellő hangulata lesz, ha élénk színeket akkor pedig intenzív, vidám hatása van. Tört fehér, arany kombinációval meg kifinomultan elegáns kombinációt kapunk. 

Képek, Forrás: www.pantone.co.uk

2013 ev szine.jpg

2013 ev szine smaragd_1.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb info varrás

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr845002835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása