KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Rusztikus levendulás keksz

2013.12.17. 10:16 :: Laurendilla

Még mindig süti, keksz, finomság. Az idei karácsonyi ajándékok között most nagy számban szerepelnek a leírt finomságok. Ilyen finomságokat kap a gyerekorvosunk Györgyi néni, az asszisztense Évi (mindig olyan kedvesek, segítőkészek, emberiek a mai rohanó, emberi kapcsolatoktól szinte mentes világban) néhány üzleti partnerünk, az ügyvédünk, barátok, rokonok, családtagok. Ezt a rusztikus levendulás kekszet idén is több adagban sütöttem. Attól rusztikus, hogy nem nyújtófával kell lapítani hanem kézzel, a levendulát pedig le lehet cserélni másra ízléstől függően, de szerintem igazán különleges az íze és az illata is. Nem kell bele sok, ezért nincs az az érzésünk, hogy illatosított műanyag ízvilágú kekszet eszünk. A recept is egyszerű, nem igényel nagy gyakorlatot, ezért kezdő sütők is belevághatnak.

Rusztikus levendulás keksz

300 g liszt

200 g hideg vaj

150 g porcukor

1 tojás

2 evőkanál vaníliakivonat

1 púpozott evőkanál levendulavirág

½ kávéskanál só

A hozzávalókat gyorsan összegyúrjuk, majd egy órán át hűtőben pihentetjük. Lisztezett munkafelületen kétfelé osztjuk a tésztát, és két hengert formázunk. Éles késsel vagy cérna segítségével felszeleteljük a tésztahengereket úgy, hogy egyenként fél cm vastagságú korongokat kapjunk. Az ujjunkkal kicsit lenyomkodjuk, ettől lesz rusztikus. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a kekszeket és 180 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, mert megéghet a felszínen lévő levendula, éppen csak megszárítjuk a kekszeket.

levendulas keksz.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr685696206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása