KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Kollégák :)

2008.06.20. 11:25 :: Laurendilla

Az ember azért a kreativ kedvtelések mellett dolgozik is. Persze a szerencsések a kreativ kedvtelésüket dolgozzák, de én még sajnos nem tartozom közéjük. Az irodai élet "kellékei" néhány kedves kolléganő, akikkel öröm együtt dolgozni. Aztán kell még egy profi titkárság vezető vagy más néven a Titkárnők Gyöngye (és ezt érhetjük is szó szerint, később kiderül miért) és persze akik az elkészült kreativ alkotásainkat megszakértik, véleményezik, vagy egyszerűen csak hordják. Szerencsésnek mondhatom magam, mert több kolléganő is tisztában van a szabásminta, dekupázs, gyöngyözés, vagy a rajzolás kulcsszavainak értelmével vagy egyéb kreativ lelőhelyek és kinálataik teljes palettájával.

Tadadadááááá aztán egyikük megjelenik egy vadiúj gyögynyakékben. Hmmm, ki kell deritenem "ki művelte". Bár nem kell Columbonak lenni, hogy Titkárnők Gyöngye - Ildikó - aki egyébként gyöngyékszerekben a legfőbb szakértőnk - az elsőszámú "gyanusitott" legyen. Persze csak jó értelemben, bűntény nem történt, csak egy fantasztikus ajándék kerekedett ki kezei közül. Igazán szépséges lett a finom rózsaszin kásagyöngyből készült ékszer. Mint kiderült a Praktika újság 2007/11 számában a kézművességekkel foglalkozó cikksorozat egyik része ir a moldvai csángó tászliról és a fűzési minta alapján készült az ajándéknyakék.

Hozzávalók: kásagyöngy, csiszolt kristály, ékszarkapocs, gyögyfűzőtű, cérna, olló és persze türelem. A képek ellenére az elkészites nem igényel évtizedes gyöngyfűzési gyakorlatot, bár vannak benne aprólékos részletek. Ime a képek melyeket ha lementesz, jól leszámolható a fűzési rajz is. Mégegyszer köszi Ildi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr68530434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása