KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Hir-adas

2008.12.04. 12:22 :: Laurendilla

Hmmm, hat igen, az ember azt hiszi, hogy ha itthon van akkor mindenre jut ideje, foleg az irasra - ha mar egyszer pihennie, fekudnie kell. De jelentem nem igy van. Igy volt idom boven olvasni, no es megnezni a Szuletett Felesegek II. evadjat / koszi Ildi :)))) Nok lapjat, Coelhot, Otthont es Lakaskulturat meg amit meg talaltam itthon. Persze nem maradhattak ki a kreativ gyujtemenyeim sem, regi Praktikak, netrol letoltott szabasmintak, karacsonyi aprosagok. Haaah, annyi mindent tudtam volna varrni, de felpolcolt labbal eleg nehez a pedalt nyomni, ballal meg valahogy olyan suta erzes volt. El is vetettem.

Viszont eleg jo tippeket talaltam a karacsonyi keszulodessel kapcsolatban. Pl, hogyan keruljetjuk el a Szentestet hajtepes nelkul.

1. Figyeljunk egymasra! Ne kenyszeritsuk magunkat arra, hogy boldogok legyunk. Ha erzelmeink kavarognak hagyjuk oket szabadon feltorni. Sirjunk batran ha regen latott jobarat lep meg minket meghato ajandekkal, vagy ha valakire fajo szivvel emlekezunk, mert mar nem lehet velunk. Hivjuk fel telefonon a tavolban elo rokonokat, baratokat - csevegjunk veluk egy kicsit. Legyunk nyitottak es turelmesek egymashoz, ne aggodalmaskodjunk egy-egy apro bosszusag miatt, az oszinte beszelgetesek sokat lenditenek a lelki nyugalmunkon. Ne hagyjuk hogy barki is kizokkentsen minket az unnepi hangulatbol, mi unnepelni szeretnenk, es fogunk is!

2. Foglaljunk idopontot a kozmetikaba, fodraszhoz. Ne kelljen pont nekunk lemondanunk egy kis szepsegrol es kenyeztetesrol, hiszen a karacsonyi keszulodes oroszlan resze altalaban a holgyeke (es itt nem csak az orditasra gondolok :))))) mindenki megerdemel egy kis kenyeztetest, viszont ha sokaig vacilalunk egyetlen szabad hely sem marad.

3. Meglepetes es ajandekok. Beszeljuk meg baratainkkak, csaladtagjaink felnotteivel ki mit szeretne kapni, ha egyaltalan hianyzik meg valamije. De a gyerekektol ne sporoljuk el a jatekokat. Persze azt is csak normal keretek kozott. Sokszor egy aprosaggal vagy egy kis sk meglepetessel nagyobb oromet szerezhetunk, mint a meregdraga ajandekokkal.

4. Pontos lista a parunknak. Ne varjuk hogy ferjunk, baratunk, parunk kitalalja mit is szeretnenk kapni, ha mi magunk sem tudjuk. Ne celozgassunk homalyos utalasokkal mit szeretnenk, mondjuk meg inkabb. A legjobb ha egyutt vesszuk meg a kivant ovet, pulcsit, nyaklancot, stb. mint sem olyat, amit ugyan O valaszt de csak talalomra es nem pedig azt, amit mi mar ketszer megneztunk, sot talan mar fel is probaltuk.

5. Lassabban az idegrohamokkal. Ha segitseget kerunk parunktol mondjuk el pontosan mi a feladat/ok igy biztosak lehetunk benne, hogy (legalabb nagyjabol) olyan lesz a vegeredmeny mintha mi csinaltuk volna. Az erkezo rokonok kozott is lesz majd olyan aki feszultebb lesz, netan ideges - probaljuk viccel elcsapni a borus hangulatot es persze ne felejtsuk el megkinalni oket egy welcome drinkkel :))))

6. A karacsonyi menuk es a csaladok kozotti *vandorlas* altalaban azt eredmenyezi, hogy az otthon elkeszitett fogasok a hutoben vegzik. Elkerulhetjuk, ha egyeztetjuk a menuket es a sutemenyeket, sooot a cukraszda bejglije is lehet jo. Igy megtakarithatunk sok-sok idot es felesleges fozocsket, sot valtozatosabba tehetjuk a karacsonyi menut.

A legfontosabb azonban, hogy probaljunk meg rahangolodni az unnepre...

 

1 komment

Címkék: hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://laurendilla.blog.hu/api/trackback/id/tr77803772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marianna 2008.12.04. 19:12:04

Hát én minden évben elolvasok ilyen okos tanácsokat, aztán minden marad a régiben! nem tudom miért? A menyem már becsomagolta az ajándékokat és a csomagoló szalagokon töri a fejét, milyen legyen. Két szekrény teteje tele. Én a főzésre koncentrálok, az sk. ajándékok mindig késnek, de aztán csak elkészülnek. Szóval elolvastam és megint okos lettem, remélem az idén sikerül ügyesebbnek lennem!
süti beállítások módosítása