KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

TOP 10 design trend 2020-ban #3 Bétamax

2020.02.25. 10:03 :: Laurendilla

Nincs mit tenni, továbbra is hódít a RETRO - különösen ha nem a régi "poros" érzést adja. Nagyon jó példája ennek a Betamax - vagy kicsit magyarosabban a Bétamax stílus a tipográfiában. Nagy méretű számok, emlékezetes TDK kazetta színek - már aki tudja értelmezni egyáltalán a kazetta kifejezést :D - narancs, fekete, zöld, piros.

A színek egyfajta hullámként követik a megjelenített szöveget, számokat - mintha egy északi fény húzódna alattuk. Látványos, vibráló aktív feliratok hozhatóak létre vele - ami a mai 15-45 korosztályt tökéletesen megérinti, irányítja, felkelti figyelmét. Vagyis kiválóan alkalmas mindenféle, reklámgrafika, megjelenítés eszközeként.

Persze a modern hangulat fokozásaként beszivárgott a pink és a citrom is - ezek még inkább neonos, vibráló hatást adnak a karaktereknek. Sőt megfigyelhetjük, hogy a legvilágosabb színeket (citrom, narancs) közvetlenül a legsötétebb árnyalathoz, vagyis magához az adott betűhöz-számhoz adva még inkább kontraszt, kiugró hatás érhető el. Csodásak!

Nézzétek csak! Képek: Pinterest

betamax.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

TOP 10 design trend 2020-ban #2 Dupla exponálás

2020.02.17. 05:34 :: Laurendilla

Kicsit nehéz magyarosítani a "double exposure" - kifejezést, de talán leginkább az exponálást, egymásra fotózást használnám. Dupla kép vagy akár tripla, több áttetszőséget vagy formai beleolvadást egymásra fedő réteget alkalmaznak figyelem felkeltésként. Megoldásként szerintem zseniális mert az agy képes kiegészíteni a meg nem jelenített részleteket, sőt többlettartalommal ruházza fel a más "keretbe" formázott mondanivalót. 

# Dupla exponálás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy férfi/női/természet sziluettbe rejtett másik kép, szöveg, vagy éppen termék fotója helyezve. Izgalmas hatást kelt az egyszínű háttér is amiből szinte kiugrik az alak és az abban lévő újabb kép, vagy üzenet. 

Jellemzőek a monokróm színek (fehér-fekete-szürke árnyalatok) vagy az ombre színátmenetes egyszerű de nagyszerű hátterek alkalmazása. A kevesebb több alapon, szegély nélküliség és keret nélküliség az uralkodó. Mivel képben kép effektet használnak a grafikusok már túl sok lenne ha még külön keret vagy feltűnő szín venné el a figyelmünket a középső mondanivalóról. Ebben az évben szerintem a magazinok hasábjain látjuk majd viszont leginkább ezt a képi megjelenítést - nagyon kommunikatív, sok információ és üzenet átadására (gondolkodtatásra is képes!!) alkalmas montázsok, reklámok jöhetnek ebben a formában. Képek: Pinterest

de_full.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

TOP 10 design trend 2020-ban #1 Ornament

2020.02.12. 05:27 :: Laurendilla

Sok-sok videós anyag van fent design trendekkel kapcsolatban a közösségi médiákban. Ezekből is inspirálódva összeállítottam egy TOP 10-es listát, amelyek szerintem emészthetőek annyira a végfelhasználóknak, megrendelőknek is, hogy ténylegesen sikeresek legyenek a 2020 évben. Mert persze hiába vannak trendek, ha túlzottan elrugaszkodnak attól a forma és ízlésvilágtól ami az előző éveket jellemezte mind a reklám, csomagolás, grafikai anyagok, print, online média, stb. területén. 

#1 Ornament

Továbbra is teret hódít magának ez a stílus. A háttér a szokásos fekete vagy nagyon sötét szürke. Esetleg valamilyen kép egészen sötét változata (pl. égbolt, fa erezet, kőminta, stb.) erre kerülnek a vintage stílusú, kalligrafikus betűk fehér vagy valamilyen fémes metál színekben (bronz, arany, ezüst) Jellemző még a betűk túldíszítettsége, ornamentális mivolta, megtűzdelve egy kis krétafal stílussal. Az íráskép összességében cirkalmas, lendületes, magával ragadó. Többféle betűméret és betűvastagság jól megfér ezen a stíluson belül. Csak néhány példa (Pinterest) erre:top_ten_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend color

Az év színe - Pantone of 2020

2020.02.10. 06:55 :: Laurendilla

pantone_of_2020.jpg

Az év színe a Panton színskála szerint a 19-4052 Classic Blue - vagyis a sötétkék. Letisztult, egyszerű, jól kombinálható - már ami a divat trendeket vagy éppen a design trendeket érinti. Az, hogy kinek áll jól ez a valójában nehéz és komor szín az mint az előző posztban írtam már sok színtípus elemző leírta, illusztrálta. Azonban elég néhány kiegészítő is, és máris trendben vagyunk mi is. Elég a lakásban néhány jó helyre rakott párna és váza, a ruhatárunkban pedig táska-cipő-fülbevaló vonalon senki sem lőhet mellé akkor sem ha nem éppen ez a szín a legelőnyösebb számára. Pinterest-en csodás kombinációk vannak fent! 

pantone_of_2020_divat.jpgpantone_of_2020_home.jpg

A Panton hivatalos oldalán sok információt találhatunk a színről, hogy hogyan alkalmazzuk, vagy hogy milyen harmonikus palettákat ajánlanak hozzá. Érdemes ide is felmenni és körülnézni, böngészni kicsit az oldalt. Kedvencem az alábbi paletta melyben a homok-bézs és világoskék árnyalatok megtörik kicsit ezt a (számomra) merev, kötött hangulatot. Kicsit lágyítják, finomítják. Ezzel a krémes kékkel nagyon el tudok képzelni szépséges kalligrafikus írást valamilyen magazin borítón. Érdemes inspirálódni Behance, Adsofthewords, Pinterenst

pantone_of_2020_palett.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: divat color pinterest

A színek hangulati hatásai

2020.02.06. 10:52 :: Laurendilla

Az elmúlt hetekben több cikk jött velem szembe, ami a hangulattal, időjárással és a színek kapcsolatával foglalkozott. Arra gondoltam, ennek kicsit mélyebben is utána nézek - hiszen a színek a mindennapjainkat töltik ki teljes egészében. Az hogy milyen színű ruha van rajtunk, hogy milyen a szoba/iroda falszíne, hogy van-e az asztalunkon virág - és az milyen hangulatot áraszt felénk... bizony, mind-mind a látott színek ránk gyakorolt hatása. 

Cseppet sem mindegy tehát, hogy milyen színek vesznek körül minket - sőt mi magunk is színtípusokba tartozunk a bőr-haj-szem színűnk alapján. Amivel megint igen csak sok cikk, elemzés és szakértő foglalkozik. Azt állítva, hogy ha színtípusunknak megfelelő ruhákat viselünk sokkal frissebb, kellemesebb, sőt fiatalosabb az outfit-ünk. Nem is beszélve a hajszín és frizura ruhánkhoz való igazításáról - külön bejegyzést érdemelne.

Találtam néhány érdekes sztorit is, amikor művészek vagy éppen tudósok hétköznapi helyzetekbe - szituációkba mutatták meg vendégeiknek, barátaiknak a színek hatását. Itt van például Johannes Itten svájci festő és művészetpedagógus, a Bauhaus korai korszakának meghatározó személyisége által leírt esemény, részese lehetett egy vacsora meghívásnak. Megtapasztalhatta a tárgyak színének eltérése a természetes megjelenéstől, milyen szokatlan eseményeket vált ki.

Egy nagyiparos társaságot hívott meg magához vacsorára. Az érkező hölgyeket és urakat finom konyhai illatok fogadták, s már mindenki előre örült az ínyenc falatoknak. Amikor a vidám társaság körülülte a nagyszerűen elkészített ételekkel rakott asztalt, a házigazda vörös fényt kapcsolt be. Szép pirosra színeződött, és frissnek hatott a tányérokra kirakott hús, a paraj és brokkoli azonban feketének tűnt, a krumplik pedig pirosan világítottak. Mindenki meghökkent, de ekkor a vörös fény máris kékre váltott, s ettől a pecsenyék és krumplik mintha rothadtak lettek volna. A vendégek étvágya egyszeriben elment. Amikor erre még sárga fény következett, a vörösbor olyan lett, mint a sötét olaj, az emberek pedig sárga félholtaknak látták a szomszédjukat, néhány érzékeny hölgy fel is állt és kisietett az ebédlőből. Senki sem volt képes enni, bár a jelenlévők mind tudták, hogy csak a megvilágítás színének változásai okozzák e különös benyomásokat. Végül nevetve kapcsolta be a házigazda a fehér (megszokott) lámpafényt, és nemsokára helyreállt a vidám hangulat az asztal körül. Később már viccelődve, hahotázva emlegették a szokványostól eltérő színekben "pompázó" fogások mivoltát. 

És most a színek, valamint a hozzájuk társított érzetek, hangulatok az említett tanulmány szerint (forrás: Vizuális - Expresszív színelmélet) Azt gondolom, nem értek egyet minden szín, minden érzelmi-hangulati asszociációjával de kijelenthetjük, hogy igen a színek igenis hatással vannak ránk. Igyekezzünk ebben a borongós időben is megtalálni a felvidító színeket - mondjuk egy cserép illatos jácint, tulipán vagy nárcisz beszerzésével :D

sarga.jpgsarga-narancs.jpgvoros-barna.jpglila_1.jpgkekek.jpgkek-zold_1.jpgzoldek.jpgfeher-szurke-fekete.jpg

Szólj hozzá!

A kovász és én

2019.05.30. 10:41 :: Laurendilla

Repüljünk vissza az időben egy kicsit.... egészen május 15-ig amikor is Fortuna istennő kegyeibe fogadott. Egy Facebok csoportban, nevezetesen a KovászLabor-ban, aminek Ormós Gabriella a létrehozója, motorja és nem mellesleg a Jenői pékség tulajdonosa, egy játékot hirdetett. Ennek egyik nyerteseként ellátogathattam a május 19-ei budapesti Gourmet Fesztiválra, ahol egy általa tartott kovász workshop részese lehettem.

Fantasztikus volt, mennyi tudást és tanácsot, apró trükköt és fogást adott át nekünk Gabi, a szinte pillanatok alatt elröppenő 2,5 óra alatt :D sőt, a workshop végén egy adagnyi kovásszal térhettünk haza. 

Eddig is sütöttem már kenyereket, több-kevesebb sikerrel - de valahogy a kovászolás mestersége nem volt az erősségem - mindig kovászt és élesztőt is használtam a kiszámíthatóság és a kelesztés időbeni lerövidítése miatt. Most viszont itt volt a remek alkalom, hogy igazán erős, jól működő (fickós - szokták mondani kovászos körökben) kovásszal süssek kenyeret.

Mondhatni elragadott a hév, az elmúlt 10 napban elhasználtam kb. 15 kg lisztet (Szabó Malom liszteket, BL80, BL112, TBL200) az ötödik kovászt nevelem - mivel az előzőek már elfogytak, és sokaknak adtam kóstolásra kenyeret. Egyenlőre kísérletező szinten vagyok, azt vettem észre, hogy a liszt és az időjárás sokat befolyásol a végeredményen.

Borús, párás - hűvös időben máshogyan kel a tészta, és ugyanannak a gyártónak a lisztje egyes napokon több vizet is felvesz mint máskor (gondolom két különböző napi gyártásból kikerülő liszt volt) a hűtős kelesztés viszonylag könnyeddé teszi a napi feladatokat, időbeosztást és a tervezhetőséget. 

Sütni hajnalban szoktam, amikor csak a rigók csivitelnek vidáman a kertben. Közben forró kávét iszom és lehunyt szemmel emlékezem a 14 évvel ezelőtti friss kenyér ízekre (mert ugye a glutén miatt ezeket én nem ehetem) beszívva a sütőből kiáramló forró kenyér illatot. Angie kutya a lábamnál ül és várja a család többi tagjának ébredését - remélve ő is kap egy falatot a langyos kenyér csücsökből melyre ráolvadt a vaj...

#akovaszosszekot

kenyer_mix.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro egészség kenyér

Playmobil lovarda - kiegészítő karám, csináld magad!

2018.09.25. 12:03 :: Laurendilla

Van az a pillanat, amikor a playmobil lovak már "nem férnek el" egy bizonyos helyen - mondta is Laura, hogy most már itt az ideje, hogy tegyek ez ellen valamit. Például vehetnék egy nagy (ha lehet inkább óriási) lovas farmot, mert az megoldaná a jelenlegi lovak helyzetét. ;) na és igazi lovat ne vegyek? 

Én inkább a közös játéknak és alkotásnak vagyok a híve, mintsem kiadni egy játékért 20-30 ezer forintot, és aztán hallgatni, hogy ez mégsem olyan, ilyen, akkora, mint amilyet szerettünk volna.

Ezért aztán, egy DIY  azaz csináld magad lókarám megépítésébe fogtam. Előszedtem pár hozzávalót, egy barna cipős dobozt, sniccert, ollót, fa spatulákat, ragasztópisztolyt és persze a playmobil lovakat (felnőtt, fiatal és csikó állatokat) a méretvétel miatt. Aztán egy gyors mozdulattal kettévágtam a cipős dobozt, néhány helyen ragasztópisztollyal rögzítettem, majd a spatulákat szedtem sorba és lett belőlük karám és box-oldalfal. Ezeket a box-oldalfalakat beragasztottam a dobozba, és körbe raktuk őket az elkészült kerítés elemekkel.

A "rendszer" bármikor javítható, bővíthető, átépíthető - igazán szerethető és nagyon költséghatékony :D 

pm_lo.jpgpm_lo2.jpgpm_lo4.jpgpl_lo5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék laura DIY

Pinterest Album - Dinnyefaragás

2018.08.22. 09:44 :: Laurendilla

Egy kis ízelítőt összeszedtem az elmúlt nyarak kedvenceiből, megnézhetitek a Pinterest albumomban :D My watermelons fül alatt.

pinterest_my_watermelon.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív dinnye pinterest

Karácsonyi üvegdíszek - ajándékötlet

2016.12.12. 18:20 :: Laurendilla

Még mindig kedvenceim a nyomtatható, összeragasztható karácsonyi dobozok. Apróságokat, vagy éppen közepes méretű ajándékokat is bele rejthetünk, és tele az internet ingyenes, nyomtatható mintákkal. Nézzetek csak szét! Nekem most minden kék színű doboz, dísz nagyon tetszik. Akár egy-egy különleges kézzel festett karácsonyi gömb is lehet ajándék. Biztosan mindenki örül majd neki.

Kacérkodom a gondolattal, hogy egy gyors bevásárlás a Szabó Üveg Kft. karácsonyfa díszeiből és ebben az évben csupa kék-jég színekbe öltöztetem a karácsonyfánkat.

Persze nem csak kék árnyalatban fürdenek a szebbnél szebb díszek, melyeket értő kezek varázsolnak mintával teli csillogó szépségekké :D

Nézzétek milyen gyönyörűek:

uveg4.jpg

 

uveg3.jpg

uveg7.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív karácsony ajándék

Madáretető műanyag flakonból

2016.11.25. 14:50 :: Laurendilla

Imádom az újrahasznosítást így sokszor keresek olyan dolgokat amelyek a  mindennapokat teszik könnyebbé.

A hűvösebb idő közeledtével mindig arra gondolok, hogy a kertben szeretnék több madarát látni. Persze ehhez tenni is kell valamit. Készítettem és mutattam már több madár etetőt ITT és ITT valamint ITT . Most pedig egy újabb klassz, gyorsan kivitelezhető, kevés eszközt igénylő megoldást mutatok, amit képekkel illusztrált a készítője így azok is könnyedén elkészíthetik akik esetleg nem beszélnek angolul. Mondjuk a kecsapos címkét én leáztattam volna, de ez mit sem változtat azon hogy fantasztikus madáretető készült újrahasznosított üres flakonból.

Már csak fel kell (és után kell) töltenünk a kész madáretetőt. :D

Nézzétek csak: forrás: Jason Alexander 

madareteto_flakonbol.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: madáretető környezettudatos újrafelhasznált DIY

Winter Ginger

2016.11.16. 17:10 :: Laurendilla

Közeledik a Karácsony, bár én nem csak akkor szoktam mézeskalácsot sütni - az ünnepek közeledtével mindig hatalmába kerít az a késztetés, hogy kihúzzam a fűszeres fiókot és beleszagoljak a mézeskalács fűszerkeverékbe :D ami fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szerecsendió, szegfűbors, ánizs, kardamom és koriander keverékéből áll - az én keverésem szerint. 

És természetesen a PINTEREST ALBUMOMban továbbra is gyűjtöm a szebbnél szebb mézeseket inspirációnak, másolni valónak, csodálat tárgyaként vagy csak úúúúúúúgy. :D

winter_ginger.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro karácsony mézeskalács

Gólyófutam

2016.07.14. 12:09 :: Laurendilla

Egy csodás DIY elfoglaltságot találtam a gyerekeknek. Szinte fillérekből megvalósítható, újrahasznosított karton, szívószál, vagy fa spatula és egy hálónyi üveg gólyó kell hozzá. A kanapén kívül még remekül működik lépcsőn is, bár akkor érdemesebb keskeny változatot készíteni, hogy a gyerekek le föl mehessenek mellette :D

szerintem jövő hétre be is ütemezzük az elkészítését :D

uveg_golyo_futam.jpg

1 komment

Címkék: kreatív játék környezettudatos újrafelhasznált DIY

Még mindig gyümölcsfaragás :D

2016.07.05. 18:29 :: Laurendilla

fb_ajandek_reklam.jpg

fb_qr_kod_dinnyefaragas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb gasztro dinnye

PET palackok újrahasznosítása HACKS

2016.06.28. 09:32 :: Laurendilla

Neten barangolva találtam rá Roman Ursura és az ő trükkjeire, nagyon jópofák - érdemes youtube-on a többit is megnézni. Nekem a PET palackos, újrahasznosítós videók tetszenek a legjobban :D

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív környezettudatos DIY

Még mindig ALMA...

2016.06.21. 14:50 :: Laurendilla

Továbbra is imádom az almákat. Faragni is :D és minél sötétebb a héj annál szebbeket lehet készíteni, most már csak valami szép zöld almát kell(ene) faragnom... csak a leggyorsabban barnul a húsa :( amit néha még a citromos vízbe áztatás sem old meg. Addig is, egy Starkingalma_faragas_nagykep.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség DIY

Alma - ha nem eszik gyümölcsöt a gyerek

2016.06.20. 13:51 :: Laurendilla

... akkor valahogy meg kell vele kedveltetni. Tudom, ennél sokkal egyszerűbb módja is van annak hogy rávegyük a gyereket egy kis gyümölcs evésre, de a múltkor amikor ezt az almát meglátták a többi között azonnal enni akartak belőle :D

és rengeteg videó van fent youtube-on

alma_farag.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség DIY

GINGERBREAD - mézeskalács örökké

2016.06.14. 09:59 :: Laurendilla

Frissült a PINTERESTES albumom, és aki ránéz maga is tapasztalhatja, hogy a mézeskalács nem szezonális édesség. Nagyon jól díszíthető, minden formában jól mutat, sőt színes cukormázzal díszítve tényleg bármi lehet belőle: labdák, hercegnős ruhák, menyasszonyi csodaruhák, tengerparti csigák, kagylók, mosolygós fejek, állatkák, elegáns táblácskák.... 

ginger_collection.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mézeskalács pinterest

Angie - Jack Russel Terrier a háznál

2016.06.07. 11:51 :: Laurendilla

Nagyon jó döntés volt, hogy "belevágtunk" a kutyázásba. Angie imádni való kis gombóc. Imádja a gyerekeket és imádjuk mi is. Mindig mindenkit felvidít, megnevettet, ha kell a gyerekekkel rablós-rendőröset játszik és "üldözi őket" a kertben, miközben Lara és Roni rendőr futóbicin menekülnek. Majd elkapják a kis bűnözőt és beteszik a "böribe"  (=börtön, a műanyag kerti kis játszóház) ahonnan a trükkös rabló gyorsan meg is szökik és kezdődhet előröl a hajsza. Irtóra vicces a kis jószág és esküszöm érti ahogy a gyerekek arra kérik, hogy most ő meneküljön... fülét lehajtva lohol a kertben, megbújva néha a tuják alatt, miközben a nyomában két rendőr teker.

Mondjuk most nyári frizurát kapott. Egyszerű volt meghozni döntést mert egy esős napon a kertben (vizes fűben) csatakosra rohangálta magát majd a tuják alatt a földön hemperegve "bepanírozta" a bundáját - ahogyan Roni mondja, de szerintem mindenkinek megvan a kép... nos ezért lett nagyon-nagyon rövid a szőre.

angie_collection.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Angie

Esküvői mézeskalács

2016.05.31. 11:51 :: Laurendilla

Ez a mézeskalács doboz ajándékba készült. Esküvőre, és a benne  lévő mézeskalácsok közé szándékosan sütöttem egy adag szívet, amit szinte megégettem. Mellékeltem hozzá pár sort is, hogy ez egy szimbolikus doboz, a benne lévő mézeskalácsokkal, olyan mint maga az élet. Néha omlós, puha illatos és finom - néha kemény, kérges, kesernyés és nehezen nyeli le az ember. Amikor megeszik a mézeskalácsokat, gondoljanak erre a kettősségre. 

Szóval, sok boldogságot az ifjú párnak!! és jó étvágyat a mézeskalácsokhoz!

"Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz..." József Attila

mezes_doboz_full.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mézeskalács

A Föld napja - április 22.

2016.04.22. 08:45 :: Laurendilla

Érdemes ezt a honlapot böngészni, olvasni, nézni, és persze nem csak a mai napon. Mindenkinek figyelnie kellene kicsit arra a lényre mely otthont ad nekünk, mely velünk együtt lélegzik, él, mozog. És bár elcsépelten hangzik, de ha nem védjük, óvjuk, akkor bizony a gyerekeink, unokáink, dédunokáink.... és az utánuk jövő nemzedékeknek nem lesz már olyan csodákban része amit ma még megnézhetünk, legyen az egy csodás hely vagy egy állat, növény.

Az internet tele olyan ötletekkel  melyekkel az ökológiai lábnyomunkat csökkenthetjük, de még az internet sem kell hozzá - a "józan paraszti ész"-szel végiggondolt tetteink is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy megóvjuk a helyet, ahol ÉLÜNK...

fold_napja.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: univerzum környezettudatos

Időhiány...

2016.04.19. 10:39 :: Laurendilla

Bemutatom Speedy-Hunter Angie-t - aki egy Jack Russel Terrier. A Kaszavölgyi-Fürge Kennel egyik kis kutyusa volt... mindaddig, amíg meg nem néztük személyesen, és haza nem hoztuk. Azóta kicsit "felfordult" az életünk. Mindenki imádja a kis virgonc zsebcirkálót, aki még csak 15 hetes, de fiatal korát meghazudtolóan jön a pórázon, apportíroz és gyerek mivoltához képest szófogadóan viselkedik :D Azért a fotók nem létező élességéből jól látszik, hogy egy kis energiabomba, izeg-mozog-ficeg, amikor pedig végre elfárad a helyére fekszik, leteszi a fejét kb. 1 perc múlva mélyen alszik - persze csak 15-20 percig amikor is teljesen feltöltődve előröl kezdjük a labda-rágcsa-tanulás-séta-szófogadás-fegyelmezés-kerti szaladgálás-játék elfoglaltságok valamelyikét.

Nézzétek.... hát nem cuki? :D

angie.jpgangie2.jpgangie3.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: Angie

Március 22 - a VÍZ VILÁGNAPJA!

2016.03.20. 09:42 :: Laurendilla

Érzékeny egyensúly ember és Föld között, az egyik legnagyobb kincsünk az édesvíz - mely sokaknak már most sem jut... DE tehetünk érte hogy jusson. A Víz Világnapja 2016 

viz_vilagnapja.gif

Szólj hozzá!

Címkék: univerzum környezettudatos újrafelhasznált

WWF a Föld órája 2016

2016.03.19. 08:24 :: Laurendilla

WWF Föld Órája 2016

 

A WWF Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket. Idén ez MÁRCIUS 19. szombaton  20.30.- tól kezdődően 1 óra.

2007 óta minden márciusban egy órára kialszik a díszvilágítás a világ legtöbb nagyvárosában. Néhány év leforgása alatt a Föld Órája az ausztrál helyi akcióból világméretű, több mint egymilliárd embert mozgósító önkéntes mozgalommá nőtte ki magát. Ez nem csak azt mutatja, hogy az embereket foglalkoztatja bolygónk egészsége, hanem hogy hajlandóak tenni is érte.A 2011 óta az akció kiegészül egy másik felhívással is, melynek lényege, hogy tegyünk fogyasztás-csökkentési, környezetvédelmi fogadalmat az év többi napjára is.

Az akció fő célja nem az egy óra alatt elért aktuális fogyasztás csökkentés, hanem a figyelemfelhívás, hogy mindennapi életünket mennyire átszövi a túlzott, és voltaképpen fölösleges energiahasználat.

fold_oraja.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb

Húsvéti mézeskalács

2016.03.10. 11:13 :: Laurendilla

Mint az már kiderült nagyon szeretem a mézeskalácsot. Kicsit úgy vagyok én vele mint Gombóc Artúr a csokoládéval, mindegy hogy lyukas, kerek, szögletes vagy éppen díszített - illatos, finom, omlós - és ez már elég is. 

gingerbread_easter.jpg

Tudom, hogy mostanság nem szokás mézeskalácsot sütni, még ünnepek idején sem, nem hogy "csak úgy" alkalom nélkül, de én elég gyakran sütök és olyankor bizony még az utcán is érezni a fahéjas, csillag ánizsos, édes "karácsonyillatot". Most HÚSVÉT közeledtével sem fog a család mézeskalács nélkül maradni, már elő is készítettem a tojás és harang (karácsonyra harang, húsvétkor fejjel lefelé állítva tulipánnak díszítve), mintákat és több mézes receptet. Van olyan receptem amit napokkal előtte kell begyúrni, van amit azonnal ki lehet sütni, és olyan is amit sütés után kell napokig fém dobozban pihentetni hogy puha legyen. 

A szokásos régi receptemen kívül természetesen gluténmentes változatokat is sütök és a PINTEREST albumomat is bővítettem tavaszi és húsvéti mézeskalács képekkel.

Mindenkit csak arra tudok buzdítani, hogy süssetek mézeskalácsot - nem bánjátok meg! :D

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét gasztro mézeskalács

Modern húsvéti tojások

2016.03.09. 06:05 :: Laurendilla

Biztosan emlékeztek még a Sárkány tojásra, amit a modernebb irányzat kedvelőinek ajánlanék - és most itt egy másik kedvencem a galaktikus tojások - csodás lilás-sötét kékre-fekete alapra festett "csillagokkal" teli mini galaxisokat készíthetünk el, ha már unjuk a csíkosat, pöttyöset és valami igazán ütőset szeretnénk: 

galaxy.jpg

A tojások elkészítésének módját ITT találjátok, de igazából a kép alapján is kivitelezhető. A tojások polisztirol tojások, fekete alappal vannak festve, majd erre a rétegre kerül a következő, lila, kék, sötét árnyalatú bordó is lehet - szivaccsal felvíve, majd erre néhány arany folt (sárga) a távolabbi napoknak illetve a csillagok fehér festékkel vannak fogkefével vagy ecsettel felspriccelve. Aztán már csak egy helyes kosárkába kell őket beletenni, vagy épp a kertben feldíszíteni vele a tojás fánkat.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív húsvét DIY