KREATIV

Magamról: szívesen alkotok, legyen szó bármiről: akár textilfestésről, varrásról, foltvarrásról, kavicsfestésről, lekvár főzésről, vagy környezettudatos csomagolásról. Szóba jöhet még külön programként egy kis festék, sütés-főzés, mézeskalács készítés, újdonságok kipróbálása, kirándulás, és persze ötletbörze. Ez itt egy kreatív blog, hobbijaim bemutatása, leírások, ötletek, tippek és persze képek :) Ha bármi megtetszik a blogon és szeretnél magadnak egyet belőle vagy írnál nekem akkor erre a címre tedd! laurendilla@gmail.com

Laurendilla

laurendilla_ekszer_logo.jpg

Témakörök

Címkefelhő

Látogatóim

Balatoni hangulat a kertben - Laposa a kedvenc rose-nk :)

2020.07.28. 15:08 :: Laurendilla

Igen, szentjánosbogaras nyári estéken mi is kiülünk a kertbe, hogy beszélgessünk egy kicsit ha a gyerekek már alszanak. Ilyenkor néha felcsapjuk egy-egy üveg bor nyakát és a hűvösen gyöngyöző poharak mellett órákig csevegünk. Van, hogy az élet nagy dolgairól, a gyerekeinkről, a gazdaságról, vagy épp csak a napi mókuskerékről. Nyaralási esetleg telelési ötletekről, vicces gyerekkori történésekről, vagy arról milyen jó is lenne a Balaton parton ülni.

Ezen felbuzdulva egy kicsit felturbóztam a legutóbbi LAPOSA rose elfogyasztásának módját. Gyantából készítettem egy borospohár tartót, amit az üveg nyakára téve látványosan várhatjuk a bor felbontásának pillanatát. Illetve készült két poháralátét is (szintén gyantából) melyeken a poharak trónolhatnak egészen az üveg teljes kiürüléséig, akár megvárva a következő üveget. Biztosan nem fog a kicsapódott pára a terítőre folyni, már amikor éppen terítőt is teszek a kerti asztalra, mert az alátét teljes mértékben megtartja a vízcseppeket.

A színt a bor címkéjéhez és a Balaton vizének napsütötte árnyalatához igazítottam - ha már nem lehetünk ott állandóan, legalább így érezhessük a víz megnyugtató hangulatát. Igazán jó alapanyag a gyanta, mert a végeredmény egy tükrös-fényes felület ami tökéletesen visszaadja a víz csillogó felületét. Persze aki nem szereti a túl fényes megjelenést, annak sem kell búsulnia - mivel matt selyemfényben is el tudom már készíteni. :)

Hamarosan egy szintén Balaton témájú alkotással jövök vissza (már szárad), addig is mindenkinek csodás napsütést, jó pihenést - azoknak pedig akik dolgoznak - egyszerű hetet!

laposa_szett.jpg

Szólj hozzá!

További TOP design trendek 2020-ban - avagy a látványos vizualitás

2020.07.23. 17:26 :: Laurendilla

Eredetileg 10 részesre terveztem a design trendek általam (és több szakértő szerint) legszebbnek ítélt stílusait felvonultató bejegyzés sorozatot, de valamiért elakadtam vele. Valahogy túlságosan egyformának, sablonosnak láttam azokat a képeket, színeket, betűtípusokat amiket hype-oltak a top designerek, freelancerek és digitális marketingben jártasak. 

Ma mégis úgy döntöttem megosztom őket, hiszen tetszik vagy sem, menő vagy sem, használja-e a magyar online média vagy sem, mégis csak ezek azok a trendek melyek meghatározzák a nemzetközi sikereket. Van gyümölcsözön és lesz pirítós egy kis fekete fehérrel bolondítva. Jó étvágyat! Vagyis jó szemezgetést.

Forrás: Pinterest, net

Paper cut - 3 D effektel ugranak elő a betűk a háttérből, vagy épp az előteret nyomják háttérbe? Hmm, ez is az is. Mindenki döntse el maga

paper_cut.jpg

Esszenciális: nekem inkább monokróm, vagyis egyszerű de nagyszerű - elegáns, modern, vagy épp futurisztikus

monocrome.jpg

Gyümölcsmánia: minden ami gyümölcs, minden ami mém, minden amit megennél :D

fruitopia.jpg

Izometronik: kockulás magasfokon némi illusztrációval

isometronic.jpg

Tactile type vagy a tapintható tipográfia - az ennivaló betűk biztosan feldobnának néhány reklámoldalt :) reggeliző helyek előnyben, sajt és pirítós van, kérek egy kávét is! 

tactile_type.jpg

 

Szólj hozzá!

A CHAT-eslés 5 alapszabálya - infogram

2020.07.21. 09:07 :: Laurendilla

Alig hiszem el, de KicsiLau már 10 éves, és kikéri magának - de már nem kicsi. A digitális oktatás miatt ő is több eszközt kapott a kezébe, mint amennyit egyébként én engedtem volna neki. Persze pozitív hozadéka, hogy sokkal gyakorlatiasabb, önállóbb lett ezekkel az eszközökkel, az appok használatával, letöltésével és az egyéb - nem személyes - kommunikációban is.

Valamelyik nap éppen VIBER-en Chat-elt a barátnőkkel, és miután befejezték az online csevegést - offline-ra váltott velem. Sokat beszélgettünk helyzetekről, szituációkról, bántásról, sértődésről, félreértett és félremagyarázott üzenetekről. Ezért készítettem egy összefoglaló mini infogramot, amiben részletesen kitérek ezekre a témákra és ezek megoldásaira. Elolvastunk hozzá még jó pár cikket, interjút gyerekekkel fiatalokkal ezzel a témával kapcsolatban és összegeztük 5 pontban a lényeget. Ezek természetesen kötelező érvényű betartandók, de útmutatónak mindenképpen jók. 

5_chat_szabaly2.jpg

 

Szólj hozzá!

TOP 5 design trend 2020-ban #5 Electric

2020.03.11. 06:03 :: Laurendilla

Továbbra is maradunk a színek kavalkádjánál. Határozottan az az érzésem az elektric stílussal kapcsolatban, hogy futurisztikus, eltúlzó mintáival és színeivel olyan mintha egy felújított változatú retro sci-fi-be ugrottunk volna. Kicsit "Dűne" hangulat, például a színtengerbe ágyazott szarvasbogár. Nem is tudom, hogy nap fel- vagy lemente, több bolygós illúzió, vagy hogy egy sivatagi álom és esetleg egy óriás buborék belsejéből nézem-e a képet.

Mindegy is, ütős erőteljes hatás. Figyelemfelkeltő és persze megosztó. Mert ez valakinek vagy nagyon tetszik, vagy éppen ellenkezőleg - annyira nem, hogy egyszerűen képtelen lesz kiverni a fejéből. Tehát a reklám, hirdetés, cikk, blokk eléri a végső célt. Kifejezetten színes egyéniségeknek javaslom :D

Képek, képek, képek.... mi más mint Pinterest }

electric.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

Nőnap - március 8

2020.03.08. 06:18 :: Laurendilla

Köszönet a nőknek!

Azt, hogy mit jelentett 100 évvel ezelőtt nőnek lenni és jogokért harcolni, nem tudom. Azt, hogy mit jelent ma nőnek lenni még nehezebb volna megválaszolni. Mindenkinek mást. Az elvárások melyek az orgánumokból ömlenek ránk - mint nőkre - szinte mázsás súlyként telepednek a lelkünkre és ezek mindegyikének lehetetlen megfelelni. Nem is kell! Csak hogy néhány példát említsünk: a maximalizmus többszörösén teljesíteni, fiatalnak (csinosnak, szexinek, fittnek) maradni, jól teljesíteni anyaként, tökéletesnek lenni társként és feleségként, helytállni minden helyzetben - legyen az bármilyen krízis, munkavállalóként egyenrangúként működni, megteremteni a családi háttér minden kényelmét....

Sorolhatnám még, oldalakon keresztül, de felesleges. Egyszerűen nem lehet, ennyi kihívásnak, ilyen elvárási szinten megfelelni. Azt gondolom, még csak nem is kell. Mindenki másban jó - nem lehetünk ennyi mindenben tökéletesek. Az ideák, utópisztikus női létről szóló reklámok hamis képet, elérhetetlen magasságokat és ezzel komoly lelki frusztrációkat okoznak nekünk nőknek. A legszomorúbb, hogy nem csak a nőknek, de a fiatal lányoknak is. Minden azt sugallja körülöttünk, hogy csak akkor vagyunk szerethetőek, megbecsültek, sikeresek - ha lájkok százai sorakoznak a posztjaink, képeink alatt. Hamis illúziók, amit sokan kergetnek - meg nem értve ennek feleslegességét. 

Egyszerűbb és ön azonosabb lenne, ha el tudnák fogadni, hogy nem lehet valaki mindenben tökéletes. Hogy lehetnek rossz napjaink is, vagy elfelejthetünk valamit, anélkül hogy annak megszégyenítő, megalázó, lelkiismerettel teli érzések lennének a következményei.

Lányok, nők, anyák, nagyik, szinglik, elváltak, özvegyek.... bármilyen társadalmi szerepközben vagy skatulyában is legyetek. Örüljetek, hogy NŐNEK születtetek, megélhetitek az ezzel járó minden nehézséget, fájdalmat, örömöt, szeretetet, boldogságot, sikert, önkifejezést. Ne akarjatok tökéletesek lenni, elég ha csak jók vagytok - vagy közepesek, vagy még az sem!!!! Hiszen nem mások véleményétől kellene jobban érezzük magunkat, merjetek önmagatok lenni, vállalni azt amilyenek vagytok, ahogyan vagytok!  

Igen talán feminista vagyok, DE nem utálom a férfiakat, talán idealista vagyok DE szeretem azt gondolni inkább realista. Azonban minden nap hálás vagyok, hogy nőként, feleségként, anyaként élhetek! Küzdök - mint sokan mások is a hamis illúziók ellen és próbálok, teszek azért, hogy NŐKÉNT és ne bábként éljek. :)

virag_muffinok.jpg

Ezzel a pár sorral kívánok minden kislánynak, lánynak, nőnek, asszonynak, nagyinak, legvénebb vén maminak BOLDOG NŐNAPOT!

“Köszönet a nőknek. Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. És neked, mert ostoba és jó voltál. És neked, mert okos és jókedvű voltál. És neked, mert türelmes és nagylelkű voltál. És neked, mert betakartad hajaddal arcomat, mikor megbuktam és rejtőzni akartam a világ elől, s neked, mert tested meleget adott testemnek, mikor fáztam az élet magányában. És neked, mert gyermeket szültél nekem. És neked, mert lefogod majd puha ujjakkal a szemem. És neked, mert kenyeret és bort adtál, mikor éhes és szomjas voltam. És neked, mert testedből a gyönyör sugárzott. És köszönet neked, mert jó voltál, mint az állatok. És neked, mert testednek olyan illata volt, mint a földnek az élet elején. Köszönet a nőknek, köszönet.”  Máray Sándor - Füveskönyv

Szólj hozzá!

Címkék: köszöntés nőnap

TOP 5 design trend 2020-ban #4 Geomax

2020.03.04. 05:05 :: Laurendilla

Nagyon hasonlít az előző Bétamax stílusra. Színeiben hozza a retro készletet - kiegészítve a naranccsal és némi világos kékkel. De általában a piros, kék, fekete az alap ami határozott kontrasztokat, erős vizuális hatást keltő munkára tesz lehetőséget.

Természetesen a geometrikus alakzatokra fókuszál - egyszerű körök, pontok, vagy négyzetekre osztott felületet alakíthatunk ki - melyeken bármilyen szöveg jól mutat, függetlenül a mérettől vagy a betűtípustól. Mondjuk, környezettudatossági szempontokból elég sok festéket használ, de ha csak egy-egy ilyen elem van a munkáink között és mondjuk az többnyire online akkor máris nyert ügyünk van.

Inspiráció és mindenmás: Pinterest

geomax.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

TOP 5 design trend 2020-ban #3 Bétamax

2020.02.25. 10:03 :: Laurendilla

Nincs mit tenni, továbbra is hódít a RETRO - különösen ha nem a régi "poros" érzést adja. Nagyon jó példája ennek a Betamax - vagy kicsit magyarosabban a Bétamax stílus a tipográfiában. Nagy méretű számok, emlékezetes TDK kazetta színek - már aki tudja értelmezni egyáltalán a kazetta kifejezést :D - narancs, fekete, zöld, piros.

A színek egyfajta hullámként követik a megjelenített szöveget, számokat - mintha egy északi fény húzódna alattuk. Látványos, vibráló aktív feliratok hozhatóak létre vele - ami a mai 15-45 korosztályt tökéletesen megérinti, irányítja, felkelti figyelmét. Vagyis kiválóan alkalmas mindenféle, reklámgrafika, megjelenítés eszközeként.

Persze a modern hangulat fokozásaként beszivárgott a pink és a citrom is - ezek még inkább neonos, vibráló hatást adnak a karaktereknek. Sőt megfigyelhetjük, hogy a legvilágosabb színeket (citrom, narancs) közvetlenül a legsötétebb árnyalathoz, vagyis magához az adott betűhöz-számhoz adva még inkább kontraszt, kiugró hatás érhető el. Csodásak!

Nézzétek csak! Képek: Pinterest

betamax.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

TOP 5 design trend 2020-ban #2 Dupla exponálás

2020.02.17. 05:34 :: Laurendilla

Kicsit nehéz magyarosítani a "double exposure" - kifejezést, de talán leginkább az exponálást, egymásra fotózást használnám. Dupla kép vagy akár tripla, több áttetszőséget vagy formai beleolvadást egymásra fedő réteget alkalmaznak figyelem felkeltésként. Megoldásként szerintem zseniális mert az agy képes kiegészíteni a meg nem jelenített részleteket, sőt többlettartalommal ruházza fel a más "keretbe" formázott mondanivalót. 

# Dupla exponálás

Nem kell nagy dolgokra gondolni, egy férfi/női/természet sziluettbe rejtett másik kép, szöveg, vagy éppen termék fotója helyezve. Izgalmas hatást kelt az egyszínű háttér is amiből szinte kiugrik az alak és az abban lévő újabb kép, vagy üzenet. 

Jellemzőek a monokróm színek (fehér-fekete-szürke árnyalatok) vagy az ombre színátmenetes egyszerű de nagyszerű hátterek alkalmazása. A kevesebb több alapon, szegély nélküliség és keret nélküliség az uralkodó. Mivel képben kép effektet használnak a grafikusok már túl sok lenne ha még külön keret vagy feltűnő szín venné el a figyelmünket a középső mondanivalóról. Ebben az évben szerintem a magazinok hasábjain látjuk majd viszont leginkább ezt a képi megjelenítést - nagyon kommunikatív, sok információ és üzenet átadására (gondolkodtatásra is képes!!) alkalmas montázsok, reklámok jöhetnek ebben a formában. Képek: Pinterest

de_full.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: design trend

TOP 5 design trend 2020-ban #1 Ornament

2020.02.12. 05:27 :: Laurendilla

Sok-sok videós anyag van fent design trendekkel kapcsolatban a közösségi médiákban. Ezekből is inspirálódva összeállítottam egy TOP 10-es listát, amelyek szerintem emészthetőek annyira a végfelhasználóknak, megrendelőknek is, hogy ténylegesen sikeresek legyenek a 2020 évben. Mert persze hiába vannak trendek, ha túlzottan elrugaszkodnak attól a forma és ízlésvilágtól ami az előző éveket jellemezte mind a reklám, csomagolás, grafikai anyagok, print, online média, stb. területén. 

#1 Ornament

Továbbra is teret hódít magának ez a stílus. A háttér a szokásos fekete vagy nagyon sötét szürke. Esetleg valamilyen kép egészen sötét változata (pl. égbolt, fa erezet, kőminta, stb.) erre kerülnek a vintage stílusú, kalligrafikus betűk fehér vagy valamilyen fémes metál színekben (bronz, arany, ezüst) Jellemző még a betűk túldíszítettsége, ornamentális mivolta, megtűzdelve egy kis krétafal stílussal. Az íráskép összességében cirkalmas, lendületes, magával ragadó. Többféle betűméret és betűvastagság jól megfér ezen a stíluson belül. Csak néhány példa (Pinterest) erre:top_ten_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: design trend color

Az év színe - Pantone of 2020

2020.02.10. 06:55 :: Laurendilla

pantone_of_2020.jpg

Az év színe a Panton színskála szerint a 19-4052 Classic Blue - vagyis a sötétkék. Letisztult, egyszerű, jól kombinálható - már ami a divat trendeket vagy éppen a design trendeket érinti. Az, hogy kinek áll jól ez a valójában nehéz és komor szín az mint az előző posztban írtam már sok színtípus elemző leírta, illusztrálta. Azonban elég néhány kiegészítő is, és máris trendben vagyunk mi is. Elég a lakásban néhány jó helyre rakott párna és váza, a ruhatárunkban pedig táska-cipő-fülbevaló vonalon senki sem lőhet mellé akkor sem ha nem éppen ez a szín a legelőnyösebb számára. Pinterest-en csodás kombinációk vannak fent! 

pantone_of_2020_divat.jpgpantone_of_2020_home.jpg

A Panton hivatalos oldalán sok információt találhatunk a színről, hogy hogyan alkalmazzuk, vagy hogy milyen harmonikus palettákat ajánlanak hozzá. Érdemes ide is felmenni és körülnézni, böngészni kicsit az oldalt. Kedvencem az alábbi paletta melyben a homok-bézs és világoskék árnyalatok megtörik kicsit ezt a (számomra) merev, kötött hangulatot. Kicsit lágyítják, finomítják. Ezzel a krémes kékkel nagyon el tudok képzelni szépséges kalligrafikus írást valamilyen magazin borítón. Érdemes inspirálódni Behance, Adsofthewords, Pinterenst

pantone_of_2020_palett.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: divat color pinterest

A színek hangulati hatásai

2020.02.06. 10:52 :: Laurendilla

Az elmúlt hetekben több cikk jött velem szembe, ami a hangulattal, időjárással és a színek kapcsolatával foglalkozott. Arra gondoltam, ennek kicsit mélyebben is utána nézek - hiszen a színek a mindennapjainkat töltik ki teljes egészében. Az hogy milyen színű ruha van rajtunk, hogy milyen a szoba/iroda falszíne, hogy van-e az asztalunkon virág - és az milyen hangulatot áraszt felénk... bizony, mind-mind a látott színek ránk gyakorolt hatása. 

Cseppet sem mindegy tehát, hogy milyen színek vesznek körül minket - sőt mi magunk is színtípusokba tartozunk a bőr-haj-szem színűnk alapján. Amivel megint igen csak sok cikk, elemzés és szakértő foglalkozik. Azt állítva, hogy ha színtípusunknak megfelelő ruhákat viselünk sokkal frissebb, kellemesebb, sőt fiatalosabb az outfit-ünk. Nem is beszélve a hajszín és frizura ruhánkhoz való igazításáról - külön bejegyzést érdemelne.

Találtam néhány érdekes sztorit is, amikor művészek vagy éppen tudósok hétköznapi helyzetekbe - szituációkba mutatták meg vendégeiknek, barátaiknak a színek hatását. Itt van például Johannes Itten svájci festő és művészetpedagógus, a Bauhaus korai korszakának meghatározó személyisége által leírt esemény, részese lehetett egy vacsora meghívásnak. Megtapasztalhatta a tárgyak színének eltérése a természetes megjelenéstől, milyen szokatlan eseményeket vált ki.

Egy nagyiparos társaságot hívott meg magához vacsorára. Az érkező hölgyeket és urakat finom konyhai illatok fogadták, s már mindenki előre örült az ínyenc falatoknak. Amikor a vidám társaság körülülte a nagyszerűen elkészített ételekkel rakott asztalt, a házigazda vörös fényt kapcsolt be. Szép pirosra színeződött, és frissnek hatott a tányérokra kirakott hús, a paraj és brokkoli azonban feketének tűnt, a krumplik pedig pirosan világítottak. Mindenki meghökkent, de ekkor a vörös fény máris kékre váltott, s ettől a pecsenyék és krumplik mintha rothadtak lettek volna. A vendégek étvágya egyszeriben elment. Amikor erre még sárga fény következett, a vörösbor olyan lett, mint a sötét olaj, az emberek pedig sárga félholtaknak látták a szomszédjukat, néhány érzékeny hölgy fel is állt és kisietett az ebédlőből. Senki sem volt képes enni, bár a jelenlévők mind tudták, hogy csak a megvilágítás színének változásai okozzák e különös benyomásokat. Végül nevetve kapcsolta be a házigazda a fehér (megszokott) lámpafényt, és nemsokára helyreállt a vidám hangulat az asztal körül. Később már viccelődve, hahotázva emlegették a szokványostól eltérő színekben "pompázó" fogások mivoltát. 

És most a színek, valamint a hozzájuk társított érzetek, hangulatok az említett tanulmány szerint (forrás: Vizuális - Expresszív színelmélet) Azt gondolom, nem értek egyet minden szín, minden érzelmi-hangulati asszociációjával de kijelenthetjük, hogy igen a színek igenis hatással vannak ránk. Igyekezzünk ebben a borongós időben is megtalálni a felvidító színeket - mondjuk egy cserép illatos jácint, tulipán vagy nárcisz beszerzésével :D

sarga.jpgsarga-narancs.jpgvoros-barna.jpglila_1.jpgkekek.jpgkek-zold_1.jpgzoldek.jpgfeher-szurke-fekete.jpg

Szólj hozzá!

A kovász és én

2019.05.30. 10:41 :: Laurendilla

Repüljünk vissza az időben egy kicsit.... egészen május 15-ig amikor is Fortuna istennő kegyeibe fogadott. Egy Facebok csoportban, nevezetesen a KovászLabor-ban, aminek Ormós Gabriella a létrehozója, motorja és nem mellesleg a Jenői pékség tulajdonosa, egy játékot hirdetett. Ennek egyik nyerteseként ellátogathattam a május 19-ei budapesti Gourmet Fesztiválra, ahol egy általa tartott kovász workshop részese lehettem.

Fantasztikus volt, mennyi tudást és tanácsot, apró trükköt és fogást adott át nekünk Gabi, a szinte pillanatok alatt elröppenő 2,5 óra alatt :D sőt, a workshop végén egy adagnyi kovásszal térhettünk haza. 

Eddig is sütöttem már kenyereket, több-kevesebb sikerrel - de valahogy a kovászolás mestersége nem volt az erősségem - mindig kovászt és élesztőt is használtam a kiszámíthatóság és a kelesztés időbeni lerövidítése miatt. Most viszont itt volt a remek alkalom, hogy igazán erős, jól működő (fickós - szokták mondani kovászos körökben) kovásszal süssek kenyeret.

Mondhatni elragadott a hév, az elmúlt 10 napban elhasználtam kb. 15 kg lisztet (Szabó Malom liszteket, BL80, BL112, TBL200) az ötödik kovászt nevelem - mivel az előzőek már elfogytak, és sokaknak adtam kóstolásra kenyeret. Egyenlőre kísérletező szinten vagyok, azt vettem észre, hogy a liszt és az időjárás sokat befolyásol a végeredményen.

Borús, párás - hűvös időben máshogyan kel a tészta, és ugyanannak a gyártónak a lisztje egyes napokon több vizet is felvesz mint máskor (gondolom két különböző napi gyártásból kikerülő liszt volt) a hűtős kelesztés viszonylag könnyeddé teszi a napi feladatokat, időbeosztást és a tervezhetőséget. 

Sütni hajnalban szoktam, amikor csak a rigók csivitelnek vidáman a kertben. Közben forró kávét iszom és lehunyt szemmel emlékezem a 14 évvel ezelőtti friss kenyér ízekre (mert ugye a glutén miatt ezeket én nem ehetem) beszívva a sütőből kiáramló forró kenyér illatot. Angie kutya a lábamnál ül és várja a család többi tagjának ébredését - remélve ő is kap egy falatot a langyos kenyér csücsökből melyre ráolvadt a vaj...

#akovaszosszekot

kenyer_mix.jpg

 

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro egészség kenyér

Playmobil lovarda - kiegészítő karám, csináld magad!

2018.09.25. 12:03 :: Laurendilla

Van az a pillanat, amikor a playmobil lovak már "nem férnek el" egy bizonyos helyen - mondta is Laura, hogy most már itt az ideje, hogy tegyek ez ellen valamit. Például vehetnék egy nagy (ha lehet inkább óriási) lovas farmot, mert az megoldaná a jelenlegi lovak helyzetét. ;) na és igazi lovat ne vegyek? 

Én inkább a közös játéknak és alkotásnak vagyok a híve, mintsem kiadni egy játékért 20-30 ezer forintot, és aztán hallgatni, hogy ez mégsem olyan, ilyen, akkora, mint amilyet szerettünk volna.

Ezért aztán, egy DIY  azaz csináld magad lókarám megépítésébe fogtam. Előszedtem pár hozzávalót, egy barna cipős dobozt, sniccert, ollót, fa spatulákat, ragasztópisztolyt és persze a playmobil lovakat (felnőtt, fiatal és csikó állatokat) a méretvétel miatt. Aztán egy gyors mozdulattal kettévágtam a cipős dobozt, néhány helyen ragasztópisztollyal rögzítettem, majd a spatulákat szedtem sorba és lett belőlük karám és box-oldalfal. Ezeket a box-oldalfalakat beragasztottam a dobozba, és körbe raktuk őket az elkészült kerítés elemekkel.

A "rendszer" bármikor javítható, bővíthető, átépíthető - igazán szerethető és nagyon költséghatékony :D 

pm_lo.jpgpm_lo2.jpgpm_lo4.jpgpl_lo5.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: játék laura DIY

Pinterest Album - Dinnyefaragás

2018.08.22. 09:44 :: Laurendilla

Egy kis ízelítőt összeszedtem az elmúlt nyarak kedvenceiből, megnézhetitek a Pinterest albumomban :D My watermelons fül alatt.

pinterest_my_watermelon.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív dinnye pinterest

Karácsonyi üvegdíszek - ajándékötlet

2016.12.12. 18:20 :: Laurendilla

Még mindig kedvenceim a nyomtatható, összeragasztható karácsonyi dobozok. Apróságokat, vagy éppen közepes méretű ajándékokat is bele rejthetünk, és tele az internet ingyenes, nyomtatható mintákkal. Nézzetek csak szét! Nekem most minden kék színű doboz, dísz nagyon tetszik. Akár egy-egy különleges kézzel festett karácsonyi gömb is lehet ajándék. Biztosan mindenki örül majd neki.

Kacérkodom a gondolattal, hogy egy gyors bevásárlás a Szabó Üveg Kft. karácsonyfa díszeiből és ebben az évben csupa kék-jég színekbe öltöztetem a karácsonyfánkat.

Persze nem csak kék árnyalatban fürdenek a szebbnél szebb díszek, melyeket értő kezek varázsolnak mintával teli csillogó szépségekké :D

Nézzétek milyen gyönyörűek:

uveg4.jpg

 

uveg3.jpg

uveg7.JPG

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív karácsony ajándék

Madáretető műanyag flakonból

2016.11.25. 14:50 :: Laurendilla

Imádom az újrahasznosítást így sokszor keresek olyan dolgokat amelyek a  mindennapokat teszik könnyebbé.

A hűvösebb idő közeledtével mindig arra gondolok, hogy a kertben szeretnék több madarát látni. Persze ehhez tenni is kell valamit. Készítettem és mutattam már több madár etetőt ITT és ITT valamint ITT . Most pedig egy újabb klassz, gyorsan kivitelezhető, kevés eszközt igénylő megoldást mutatok, amit képekkel illusztrált a készítője így azok is könnyedén elkészíthetik akik esetleg nem beszélnek angolul. Mondjuk a kecsapos címkét én leáztattam volna, de ez mit sem változtat azon hogy fantasztikus madáretető készült újrahasznosított üres flakonból.

Már csak fel kell (és után kell) töltenünk a kész madáretetőt. :D

Nézzétek csak: forrás: Jason Alexander 

madareteto_flakonbol.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: madáretető környezettudatos újrafelhasznált DIY

Winter Ginger

2016.11.16. 17:10 :: Laurendilla

Közeledik a Karácsony, bár én nem csak akkor szoktam mézeskalácsot sütni - az ünnepek közeledtével mindig hatalmába kerít az a késztetés, hogy kihúzzam a fűszeres fiókot és beleszagoljak a mézeskalács fűszerkeverékbe :D ami fahéj, csillagánizs, szegfűszeg, szerecsendió, szegfűbors, ánizs, kardamom és koriander keverékéből áll - az én keverésem szerint. 

És természetesen a PINTEREST ALBUMOMban továbbra is gyűjtöm a szebbnél szebb mézeseket inspirációnak, másolni valónak, csodálat tárgyaként vagy csak úúúúúúúgy. :D

winter_ginger.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gasztro karácsony mézeskalács

Gólyófutam

2016.07.14. 12:09 :: Laurendilla

Egy csodás DIY elfoglaltságot találtam a gyerekeknek. Szinte fillérekből megvalósítható, újrahasznosított karton, szívószál, vagy fa spatula és egy hálónyi üveg gólyó kell hozzá. A kanapén kívül még remekül működik lépcsőn is, bár akkor érdemesebb keskeny változatot készíteni, hogy a gyerekek le föl mehessenek mellette :D

szerintem jövő hétre be is ütemezzük az elkészítését :D

uveg_golyo_futam.jpg

1 komment

Címkék: kreatív játék környezettudatos újrafelhasznált DIY

Még mindig gyümölcsfaragás :D

2016.07.05. 18:29 :: Laurendilla

fb_ajandek_reklam.jpg

fb_qr_kod_dinnyefaragas.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egyéb gasztro dinnye

PET palackok újrahasznosítása HACKS

2016.06.28. 09:32 :: Laurendilla

Neten barangolva találtam rá Roman Ursura és az ő trükkjeire, nagyon jópofák - érdemes youtube-on a többit is megnézni. Nekem a PET palackos, újrahasznosítós videók tetszenek a legjobban :D

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív környezettudatos DIY

Még mindig ALMA...

2016.06.21. 14:50 :: Laurendilla

Továbbra is imádom az almákat. Faragni is :D és minél sötétebb a héj annál szebbeket lehet készíteni, most már csak valami szép zöld almát kell(ene) faragnom... csak a leggyorsabban barnul a húsa :( amit néha még a citromos vízbe áztatás sem old meg. Addig is, egy Starkingalma_faragas_nagykep.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség DIY

Alma - ha nem eszik gyümölcsöt a gyerek

2016.06.20. 13:51 :: Laurendilla

... akkor valahogy meg kell vele kedveltetni. Tudom, ennél sokkal egyszerűbb módja is van annak hogy rávegyük a gyereket egy kis gyümölcs evésre, de a múltkor amikor ezt az almát meglátták a többi között azonnal enni akartak belőle :D

és rengeteg videó van fent youtube-on

alma_farag.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: egészség DIY

GINGERBREAD - mézeskalács örökké

2016.06.14. 09:59 :: Laurendilla

Frissült a PINTERESTES albumom, és aki ránéz maga is tapasztalhatja, hogy a mézeskalács nem szezonális édesség. Nagyon jól díszíthető, minden formában jól mutat, sőt színes cukormázzal díszítve tényleg bármi lehet belőle: labdák, hercegnős ruhák, menyasszonyi csodaruhák, tengerparti csigák, kagylók, mosolygós fejek, állatkák, elegáns táblácskák.... 

ginger_collection.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mézeskalács pinterest

Angie - Jack Russel Terrier a háznál

2016.06.07. 11:51 :: Laurendilla

Nagyon jó döntés volt, hogy "belevágtunk" a kutyázásba. Angie imádni való kis gombóc. Imádja a gyerekeket és imádjuk mi is. Mindig mindenkit felvidít, megnevettet, ha kell a gyerekekkel rablós-rendőröset játszik és "üldözi őket" a kertben, miközben Lara és Roni rendőr futóbicin menekülnek. Majd elkapják a kis bűnözőt és beteszik a "böribe"  (=börtön, a műanyag kerti kis játszóház) ahonnan a trükkös rabló gyorsan meg is szökik és kezdődhet előröl a hajsza. Irtóra vicces a kis jószág és esküszöm érti ahogy a gyerekek arra kérik, hogy most ő meneküljön... fülét lehajtva lohol a kertben, megbújva néha a tuják alatt, miközben a nyomában két rendőr teker.

Mondjuk most nyári frizurát kapott. Egyszerű volt meghozni döntést mert egy esős napon a kertben (vizes fűben) csatakosra rohangálta magát majd a tuják alatt a földön hemperegve "bepanírozta" a bundáját - ahogyan Roni mondja, de szerintem mindenkinek megvan a kép... nos ezért lett nagyon-nagyon rövid a szőre.

angie_collection.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: Angie

Esküvői mézeskalács

2016.05.31. 11:51 :: Laurendilla

Ez a mézeskalács doboz ajándékba készült. Esküvőre, és a benne  lévő mézeskalácsok közé szándékosan sütöttem egy adag szívet, amit szinte megégettem. Mellékeltem hozzá pár sort is, hogy ez egy szimbolikus doboz, a benne lévő mézeskalácsokkal, olyan mint maga az élet. Néha omlós, puha illatos és finom - néha kemény, kérges, kesernyés és nehezen nyeli le az ember. Amikor megeszik a mézeskalácsokat, gondoljanak erre a kettősségre. 

Szóval, sok boldogságot az ifjú párnak!! és jó étvágyat a mézeskalácsokhoz!

"Egy szív: fél szárny. Most már repülhetsz..." József Attila

mezes_doboz_full.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mézeskalács

süti beállítások módosítása